Revista care te menține sănătos

Știri

Fumatul ar putea provoca menopauza timpurie

18 octombrie 2011
Share

Femeile care fumeaza ar putea intra la menopauza cu aproximativ un an mai devreme decat cele care nu fumeaza, potrivit unui studiu care subliniaza, de asemenea, si faptul ca menopauza influenteaza riscul aparitiei bolilor de inima, dar si de oase.

Doamnele care nu fumeaza se pare ca intra la menopauza intre 46 si 51 de ani. Insa, in ceea ce le priveste pe cele care fumeaza, acestea ar putea intra la menopauza incepand cu varsta de 43 de ani, nemaiputand astfel ramane gravide. Fumatul este asociat cu menopauza si, deopotriva, cu o serie de afectiuni, precum obezitate, Alzheimer, diabet etc.

Se pare ca, in urma unui studiu, s-a descoperit ca fumatul elimina estrogenul din organism, aceasta fiind principala cauza a menopauzei timpurii.

Desi nu exista informatii legate de tigarile fumate pe zi sau de perioada de-a lungul careia o femeie a fumat, riscurile la care se expun sunt extrem de mari. De asemenea, alcoolul si greutatea ar putea reprezenta factori de risc in ceea ce priveste menopauza.

Ruxandra Raica

Sursa: www.onenewspage.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.