Revista care te menține sănătos

Nutriție

Fructele in coaja lemnoasa, deliciu pentru sanatate

26 noiembrie 2011
Share

Fructele in coaja lemnoasa precum nucile, migdalele, fisticul, alunele de padure, nucile de Macadamia nu numai ca imbunatatesc starea de spirit, dar sunt bogate in nutrienti si antioxidanti, ajuta la pierderea in greutate, mentin inima sanatoasa si minimalizeaza riscul aparitiei unor afectiuni precum cancerul.

Din pacate, foarte putine persoane sunt obisnuite sa consume fructe cu coaja lemnoasa, deoarece se tem de grasimile si caloriile continute de acestea. Ar trebui insa sa stiti ca, incluzand in dieta dumneavoastra aceste fructe, veti beneficia de un aport de proteine, fibre, vitamine si minerale.

Nucile lupta cu succes impotriva inflamatiilor

In afara de faptul ca sunt foarte bogate in antioxidanti, nucile protejeaza organismul de aparitia bolilor de inima, a cancerului si de imbatranirea prematura. Nucile sunt, de asemenea, bogate in acizi grasi Omega-3 care lupta impotriva inflamatiilor, reprezentand una dintre modalitatile sanatoase de a obtine grasimi nesaturate, daca nu sunteti fani ai carnii de peste. O gustare care sa includa cateva nuci poate reduce simptomele sindromului premenstrual, asadar o zi proasta se poate transforma intr-una foarte buna.

  • 14 jumatati de nuci contin 185 de calorii.

 

Migdalele, continut ridicat de fibre

Comparativ cu restul fructelor care au coaja lemnoasa, migdalele sunt bogate in fibre, in vitamina E, continand si zinc, fosfor, calciu, acid folic, fier etc. Migdalele va pot ajuta sa pierdeti din kilogramele in plus, daca le includeti desigur in regimul dumneavoastra alimentar. Studiile in domeniu demonstreaza ca migdalele regleaza nivelul de zahar din sange, scazand deopotriva nivelul colesterolului „rau” (LDL) si consolidand sistemul imunitar al organismului.

  • 23 de migadale contin 170 de calorii.

 

Cajuul imbunatateste memoria

Fructele de caju sunt bogate in fier si zinc, ajutand la livrarea oxigenului in toate celulele, prevenind anemia. Zincul creste imunitatea si intareste vederea. Cajuul este, de asemenea, o foarte buna sursa de magneziu, imbunatateste memoria, care se deterioreaza odata cu varsta, diminueaza intensitatea migrenelor si reduce tensiunea arteriala.

  • 18 fructe de caju contin 165 de calorii.

 

Nucile pecan scad nivelul colesterolului „rau”

Nucile pecan sunt excelente nu doar folosite la prajituri, ci si pentru ca previn formarea placilor in arterele coronariene. Consumul nucilor pecan ajuta la scaderea nivelului colesterolului „rau” cu aproape 33%. Vitamina E continuta de catre acest sortiment de nuci intarzie progresia bolilor degenerative neurologice, precum scleroza laterala amiotrofica. Le puteti gasi in magazinele bio sau in cele de profil.

  • 18 jumatati de nuci pecan contin 200 de calorii.

Nucile de Brazilia previn aparitia diverselor tipuri de cancer

O portie de nuci de Brazilia contine cantitatea necesara de seleniu, mineral care ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer, inclusiv a cancerului de san. Un studiu recent a dezvaluit faptul ca seleniul care se gaseste in nucile de Brazilia ajuta, impreuna cu soia, la combaterea cancerului de prostata, inhiband cresterea si dezvoltarea celulelor canceroase.

  • 5-6 nuci de Brazilia contin 185 de calorii.

Nucile de Macadamia au in compozitie grasimi mononesaturate

Nucile de Macadamia contin cea mai mare cantitate de grasimi mononesaturate, foarte sanatoase pentru inima. Aceste grasimi bune scad nivelul colesterolului „rau” si, deopotriva, tensiunea arteriala. Persoanele care adauga nucile de Macadamia in dieta reduc nivelul trigliceridelor si al colesterolului total cu aproximativ 10%.

  • 10 nuci de Macadamia contin aproximativ 200 de calorii.

Fisticul ajuta la digestie

Mineralele care se regasesc in fistic sunt benefice oaselor, sangelui, tesutului muscular si dintilor. Fibrele ajuta la digestie si grabesc instalarea senzatiei de satietate, ajutand, de asemenea, la respiratie. Doua uncii de fistic pe zi (o uncie = 28,3 g) pot reduce riscul cancerului pulmonar. Fisticul contine potasiu, esential pentru sanatatea sistemului nervos, si este o sursa de vitamine din grupul B, care fortifica sistemul imunitar.

  • 50 fructe de fistic contin aproximativ 160 de calorii.

Alunele de padure, pentru o piele sanatoasa

Alunele de padure contin si ele grasimi mononesaturate care imbunatatesc sanatatea cardiovasculara si ajuta la gestionarea diabetului tip II. Alunele de padure sunt bogate in vitamina E care mentine pielea sanatoasa, reducand si riscul de dementa.

  • 21 alune de padure contin 180 de calorii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.