Revista care te menține sănătos

Nutriție

Este într-adevăr mai uşor să slăbim vara?

Dr. Corina-Aurelia Zugravu, specialist igiena alimentației și nutriție; [email protected]
14 iulie 2023
Share
Este într-adevăr mai uşor să slăbim vara?

Vremea ne joacă feste în ultima perioadă. Dar asta nu ne împiedică să mergem la plajă atât în ţară, cât şi în străinătate, ce-i drept, mai greu în ultimele luni, şi să ne dorim să revenim la mult doritul „corp de plajă”.

Cum de l-am pierdut? Carantina, dulciurile care ne-au consolat în momentele de stres, prăjiturile mâncate împreună cu prietenii pe Zoom, nici nu mai contează.

Din fericire, vara slăbim uşor. Sau… mai uşor? În orice caz, aşa se spune, că vara este mai uşor de slăbit. Dar să vedem dacă această afirmaţie are acoperire în practică şi care ar putea fi inamicii care răstoarnă totul.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar FibroProtect Naturalis, recomandat pentru îmbunătăţirea tranzitului intestinal, detoxifiere, reducerea colesterolului, scăderea în greutate şi protejarea mucoasei gastroduodenale.

Vremea frumoasă ne scoate din casă

Cine vrea să stea în casă vara? Plimbări, drumeţii, câteva ore zilnic de bătut mingea… Înotul în mare, lac sau piscină ne aduce uşor în formă. Toate contribuie substanţial la modelarea siluetei. Mai ales că statul în aer liber, eventual şi la soare nu este periculos, chiar şi pe timp de pandemie. Gerul, ploaia şi vântul din sezonul rece sunt doar o amintire şi trebuie să profităm de ce ne oferă natura. Dar nu aceleaşi efecte le are asupra siluetei un alt gen de petrecere a timpului în aer liber. Dacă vă hotărâţi să înlocuiţi drumeţia cu un grătar sau plimbările pe plajă şi înotul cu „odihna” în tovărăşia mai multor sticle de bere, vara nu se mai arată prietenoasă cu silueta.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar LipidoSlim care susţine procesul de slăbire şi îmbunătăţirea metabolismului.

Piaţa e plină de legume şi fructe proaspete

Pline de vitamine, minerale, fibre şi apă, sunt sănătate curată. Şi încă sănătate cu puţine calorii. Salatele de vara, de orice fel, gustările proaspete şi aromate, chiar şi deserturile din fructe sunt ajutorul nostru în orice cură de slăbit. Dacă o facem cu cap, evident. Pentru că şi aici ceea ce este pozitiv se poate transforma rapid în negativ: salata hipocalorică devine bombă pentru greutate dacă o asezonăm cu mult ulei (uleiul de măsline e sănătos, dar asta nu înseamnă că e necesar să fie mâncat în cantităţi uriaşe) sau maioneză şi îi adăugăm numeroase bucăţele de carne grasă sau mezel.

Fructele de vară nu au multe calorii. O felie de pepene roşu, de exemplu, e hidratantă şi extrem de satisfăcătoare. Condiţia este să nu ne placă atât de mult încât să mâncăm un kilogram. Sau mai mult.

Căldura mare scade pofta de mâncare

De regulă, este adevărat. Pierderea masivă de apă şi electroliţi, ca urmare a transpiraţiei, ne face mai degrabă dornici să ne hidratăm, iar apa umple stomacul şi ne face să uităm de foame. Cine să aibă chef de sarmale sau piftie când afară sunt 40 de grade? În teorie, cel puţin, s-ar putea să fie aşa. În practică, însă, e de reţinut că expunerea la căldură mare este foarte solicitantă pentru organism. Acesta arde multe calorii, deci pofta de mâncare nu rămâne întotdeauna în urmă. În plus, revenind la rândurile de mai sus, ne dăm seama că ne putem îngrăşa chiar şi cu produse sărace în calorii, dar pe care le mâncăm în exces.

Feriti-va de alimentele care provoaca deshidratare

Sfatul specialistului

În consecinţă, atenţie! Sunt multe capcane pe traseu şi vă sfătuim să fiţi atenţi să nu picaţi în ele, acum că sunteţi averitizaţi. Nu în ultimul rând, vara e şi sezonul concediilor, aşa că mulţi dintre noi se relaxează. Inclusiv la mâncare, conform ideii că o dată în an e concediu şi putem mânca atât cât vrem. Şi atunci vara devine brusc mai greu de slăbit. Totul e să nu regretăm ulterior.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.