Revista care te menține sănătos

Afecțiuni ale sistemului circulator

Fragilitate capilară. Ce este şi care este tratamentul recomandat

8 august 2023
Share
Fragilitate capilară. Ce este şi care este tratamentul recomandatFragilitate capilara

Aţi observat pe corp anumite vene mici care devin tot mai vizibile odată cu trecerea timpului? Vi s-a întâmplat să vă apară vânătăi pe diferite zone ale corpului şi să nu vă amintiţi când v-aţi lovit? Dacă răspunsul este da, s-ar putea să suferiţi de fragilitate capilară.

Capilarele sunt cele mai mici şi subţiri vase ale sistemului circulator. Ele au rolul de a transporta oxigen, apă şi nutrienţi în ţesuturile din întregul corp. Totodată, capilarele preiau dioxidul de carbon rezultat în urma schimburilor gazoase şi unii metaboliţi.

Fragilitatea capilară este caracterizată prin ruperea şi extravazarea (vărsarea) globulelor roşii din sânge în spaţiile interstiţiale (spaţiile dintre celulele unui ţesut), în special în condiţii crescute de stres, provocând edeme.

În ultima perioadă tot mai multe persoane se confruntă cu această problemă. Din păcate, fragilitatea capilară apare subit, chiar şi la persoanele tinere, fără ca acestea să ştie de ce afecţiune suferă. Această sensibilitate a vaselor de sânge, de obicei, este ereditară şi rareori se agravează. Fragilitatea capilară nu poate fi tratată, însă poate fi ţinută sub control cu ajutorul unor remedii, precum suplimentele alimentare, şi un stil de viaţă sănătos.

 Cum să previi fragilitatea capilară

  • Evitarea sedentarismului şi realizarea zilnică a unor exerciţii fizice;
  • Evitarea statului mult timp în picioare;
  • Menţinerea unei greutăţi sănătoase, în funcţie de înalţime şi vârstă;
  • Evitarea fumatului şi a consumului de alcool;
  • Evitarea consumului de alimente vasodilatatoare precum cafeina sau alimentele picante;
  • Evitarea duşurilor foarte fierbinţi;
  • Evitarea contactului cu anumite substanţe iritante;
  • Evitarea expunerii la soare pe perioade lungi de timp şi aplicarea constantă a unei creme cu factor ridicat de protecţie solară.
Diolex Gel, Diolex comprimate, hemoroizi, de sindromul picioarelor „grele”, fragilitate capilară, Diolex,

Naturalis Diolex comprimate şi gel – remediu pentru fragilitate capilară

Sindromul picioarelor „grele” este tot mai adesea întâlnit, în special la persoanele care suferă de boli ale circulației sangvine. Pentru toate aceste persoane Naturalis a creat gama Diolex.

Suplimentul alimentar, Diolex Comprimate, conține diosmină și hesperidină, compuși naturali care au rolul de a stimula și de a proteja circulația venoasă deficitară. Datorită celor doi compuși, extrași din coaja citricelor, tonusul vascular se îmbunătățește, ameliorând astfel disconfortul cauzat de varice și hemoroizi. Bioflavonoidele sunt recunoscute ca fiind tratamente optime pentru afecțiunile venoase cronice, pentru fragilitate capilară, dar și pentru hemoroizi interni și hemoroizi externi.

Totodată, Diolex Gel ameliorează durerea și disconfortul provocat de sindromul picioarelor „grele”. Și acesta ajută la tonicitatea vasculară, combate roșeața locală cauzată de edeme, revigorează și calmează picioarele obosite, ferind o senzație hidratantă și răcoritoare a zonei inflamate.

Pentru o eficienţă crescută, se recomandă utilizarea concomitentă a Diolex Gel şi Diolex comprimate. Gama de produse Diolex se poate achiziţiona din farmaciile Catena.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.