Revista care te menține sănătos

Medicină generală

Cauze ale bufeurilor care nu semnalizeaza prezenta menopauzei

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
2 august 2021
Share
Exclusiv online
Cauze ale bufeurilor care nu semnalizeaza prezenta menopauzei

Bufeurile reprezinta senzatia de caldura la nivelul corpului care apar brusc, fara un motiv aparent. Acestea sunt suparatoare si pot avea ca si consecinta cresterea pulsului si transpiratia excesiva.

Deseori, bufeurile sunt asociate cu menopauza si cu premenopauza, insa pot aparea la orice varsta, atat la femei, cat si la barbati. Acestea pot avea si alte cauze in afara de menopauza. Iata care sunt acestea.

Unele medicamente

Bufeurile pot fi un efect advers destul de des intalnit in cazul anumitor tratamente medicamentoase. Printre acestea se numara opioidele, antidepresivele si unele medicamente pentru osteoporoza. Atunci cand incepeti un nou tratament, este necesar sa urmariti eventualele efecte adverse, precum bufeurile si sa apelati la medic pentru a va sfatui cum sa le combateti.

8 cauze ale transpiratiilor nocturne

Greutatea corporala excesiva

Kilogramele in exces duc la aparitia bufeurilor in cazul persoanelor supraponderale sau obeze. Daca sunteti supraponderal, este indicat sa adoptati un stil de viata echilibrat, o dieta sanatoasa si saraca in calorii, precum sa faceti si exercitii fizice in mod constant. Acest lucru este foarte important pentru sanatatea generala, dar si pentru combaterea bufeurilor.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar LipidoSlim care susţine procesul de slăbire şi îmbunătăţirea metabolismului.

Alergiile sau intolerantele alimentare

Bufeurile tind sa apara mai frecvent atunci cand consumati alimente picante. Insa, daca aveti o alergie sau intoleranta alimentara, poate fi vorba despre altceva decat alimentele iuti. Alcoolul, cafeaua, sulfitii si alti aditivi alimentari pot reprezenta factori declansatori ai bufeurilor.

Atunci cand consumati astfel de alimente, este necesar sa observati modul in care organismul reactioneaza si sa gasiti o legatura. Mai mult, puteti apela la ajutorul unui medic pentru a va recomanda o dieta adecvata care sa nu aiba efecte adverse asupra sanatatii.

res_inainte de anxietate

Anxietatea

Anxietatea reprezinta frica nemotivata fata de anumite situatii. Pulsul crescut si nervozitatea sunt semnele clasice de anxietate. In plus, aceasta afectiune poate determina aparitia mai multor simptome.

Este indicat sa gasiti anumite metode prin care sa combateti stresul si anxietatea, precum meditatia sau exercitiile de respiratie. Daca nu o puteti controla, este indicat sa mergeti la medic pentru a va prescrie un tratament corespunzator.

Tulburarile hormonale: cum le puteti recunoaste

Anumite boli

Aproape toate bolile legate de hormoni sau de sistemul endocrin ar putea determina aparitia unor simptome asemanatoare menopauzei, prin care si bufeurile. O tiroida hiperactiva poate explica aparitia brusca a bufeurilor. Insa, aceasta mai este asociata si cu cresterea pulsului, scaderea in greutate si oboseala excesiva.

Pe langa afectiunile tiroidiene, mai pot fi responsabile de aparitia bufeurilor si infectiile cu virusuri sau bacterii. In acest caz, este important sa observati prezenta si altor simptome, precum diaree sau febra.

Temperatura ambientala crescuta

Temperatura corpului are fluctuatii in timpul noptii. Deci, este normal, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor, sa va treziti noaptea transpirat sau incalzit. Daca aveti aceste senzatii in timp ce dormiti, este indicat sa va imbracati cu haine cat mai lejere, din materiale naturale, sa aerisiti bine dormitorul.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.