Revista care te mentine sanatos

Stiri

Exercitiile fizice in timpul sarcinii, benefice in dezvoltarea mentala a copilului

miercuri, 14 noiembrie 2012
Share

Activitatea fizica pe parcursul primului trimestru de sarcina pare sa aiba un rol deosebit de important in dezvoltarea creierului fatului. Pentru a sustine aceasta afirmatie, oamenii de stiinta de la Universitatea Montreal au realizat experimente pe animale de laborator, care demonstreaza ca exercitiile fizice practicate in primele trei luni ale sarcinii pot favoriza dezvoltarea armonioasa a creierului, imbunatatind astfel capacitatile senzorial perceptive, cognitive sau psihomotorii.

In prezent, aceasta teorie este testata si pe subiecti umani, mai exact pe femei gravide care se aseamana ca varsta, stare de sanatate si obiceiuri alimentare. Femeile sunt impartite in doua grupuri, primul grup fiind nevoit sa practice in primul trimestru de sarcina cate 20 de minute de exercitii fizice de intensitate medie, de trei ori pe saptamana, iar cel de-al doilea grup va adopta un comportament mai sedentar.

Primele observatii au fost deja efectuate in primele douasprezece zile de dupa nastere, cand copiii au fost supusi unui test auditiv, in timp ce li se efectua o electroencefalograma, procedura care indica activitatea cerebrala. O alta etapa se va concentra pe evaluarea integrala a capacitatilor motorii, vizuale, spatiale si de comunicare ale copiilor, atunci cand vor implini varsta de un an.

Paula Rotaru

Sursa: www.passionsante.be

#tags   \   , , ,
tonica
2017-05-10T17:49:55+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
Politica de confidentialitate
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc