Revista care te menține sănătos

Știri

Dureri articulare ce tradeaza alte dureri

22 mai 2012
Share

Durerile la genunchi, maini sau chiar umeri pot trada alte probleme de sanatate. Spre exemplu, afectiunile ficatului se pot face resimtite in umarul drept, iar cele ale stomacului, in umarul stang. De aceea, este bine sa stim sa ne ascultam corpul si sa ii intelegem mesajele.

Asta explica Jean-Pierre Barral, fizioterapeut si osteopat, in cartea pe care a scris-o despre durerile articulare. Este adevarat ca starea de rau poate fi legata si de cararea unor greutati, depunerea unor eforturi deosebite, efectuarea unor miscari gresite, a unui traumatism sau, mai grav, a unei boli reumatice. Insa daca nu acestea sunt motivele, atunci este vorba de legatura despre care Jean-Pierre Barral sustine ca exista intre articulatii si organe.

Autorul sustine ca durerea la falca sau parta de sus a coloanei este legata de inima, partea de mijloc a coloanei de ficat, stomac sau duoden, iar disconfortul din zona lombara, a bazinului sau durerile din regiunea genunchilor reflecta probleme in zona uro-genitala (vezica, uter, ovare, prostata), in timp ce problemele renale se manifesta prin dureri la… picioare.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.