Revista care te menține sănătos

Medicină generală

Durerea abdominală inferioară stângă: ce afecţiuni poate semnala

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
11 aprilie 2023
Share
Durerea abdominală inferioară stângă: ce afecţiuni poate semnala

Partea inferioară stângă a abdomenului este locul unde se află ultima parte a colonului, iar în cazul femeilor, ovarul stâng. Durerea minoră, de cele mai multe ori, nu reprezintă un motiv de îngrijorare şi poate dispărea de la sine într-o zi sau două.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Naturalis Carboment, supliment alimentar pe bază de carbune activat, un ajutor preţios în caz de indigestie, flatulenţă şi spasm abdominal.

Durere abdominală inferioară stângă, cauze

Diverticulita

Cea mai frecventă cauză de apariţie a acestui tip de durere este diverticulita. Diverticulii sunt nişte „buzunare” mici apărute la nivelul colonului. Această afecţiune apare mai frecvent după vârsta de 40 de ani. Atunci când unul dintre aceste „buzunare” se umflă şi se infectează, apare diverticulita. Atunci când este vorba despre aceasta, există şi alte simptome asociate, precum febră, greaţă, vărsături şi sensibilitate abdominală.

Gazele intestinale

Gazele intestinale apar în mod normal la nivelul întregului tract digestiv şi sunt rezultatul digestiei. Deci poate fi şi o cauză pentru durere abdominală inferioară stângă. Gazele pot apărea în exces dacă:

  • înghiţiţi mai mult aer, în urma mestecării rapide de alimente sau de gumă de mestecat;
  • mâncaţi excesiv;
  • fumaţi;
  • aveţi anumite intoleranţe la alimente;
  • consumaţi alimente care balonează;
  • nu aveţi suficiente bacterii „bune” la nivelul colonului.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Bil-Ex de la Naturalis; un suplimentul alimentar care uşurează digestia şi reduce disconfortul abdominal care poate apărea după mesele copioase sau în cazul exceselor culinare.

Indigestia

Aceasta apare, de obicei, după ce mâncaţi şi nu este severă, de cele mai multe ori. Puteţi simţi disconfort abdominal, durere sau senzaţia de arsură. Alte simptome ale indigestiei cuprind balonarea sau greaţa. Mergeţi la medic dacă simptomele se agravează.

Hernia

Hernia este rezultatul extravazării (procesul prin care orice lichid trece accidental în ţesuturile învecinate) unui organ sau a unei alte părţi de-ale corpului, ce împinge muşchiul sau ţesuturile din jur. în cazul herniei se poate observa o umflătură la nivelul abdomenului. Alte simptome asociate cu hernia includ:

  • creşterea în dimensiuni a umflăturii;
  • accentuarea durerii locale, în special dacă ridicaţi greutăţi;
  • senzaţia de „plin”.

Hernia poate avea complicaţii severe. Din acest motiv, este indicat să mergeţi imediat la medic dacă observaţi aceste simptome.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena UroSuport Forte Naturalis; un supliment alimentar recomandat pentru susţinerea sănătăţii tractului urinar.

durerea abdominala inferioara stanga

Pietrele la rinichi

Pietrele de la rinichi nu dau simptome până în momentul în care încep să migreze la nivelul rinichiului sau al ureterelor, tubii care conectează rinichii de vezica urinară.

În acel moment poate apărea durerea severă la nivelul spatelui şi al abdomenului, care se poate agrava cu timpul. În plus, mai pot exista şi alte simptome:

  • urină cu sânge sau urină urât mirositoare;
  • durere la urinat;
  • greaţă:
  • vărsături;
  • febră sau frisoane.

Crampele menstruale

De cele mai multe ori, crampele apar înaintea şi în timpul menstruaţiei. Deşi durerea poate varia de la un nivel blând până la sever, aceasta nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Însă, este indicat să mergeţi la medic dacă acestea sunt foarte severe şi interferează cu activităţile zilnice.

Endometrioza

Endometrioza reprezintă creşterea în exces a ţesutului uterului. Aceasta duce la apariţia durerii abdominale şi a infertilităţii. Endometrioza este asociată şi cu crampele menstruale severe, durerea în timpul contactului sexual, durerea în timpul urinării sau abundenţa menstruaţiilor.

Sarcina extrauterină

Sarcina extrauterină reprezintă implantarea ovulului fecundat în afara uterului. Acest lucru apare, de obicei, la nivelul trompelor uterine. Pe lângă durerea abdominală, sarcina extrauterină mai poate fi asociată cu sângerările vaginale, absenţa unei menstruaţii sau alte semne de sarcină, secreţia vaginală apoasă, disconfortul în momentul în care urinaţi sau aveţi scaun.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.