Revista care te menține sănătos

Știri

Dansul, cantatul si pictatul… pe baza de reteta

20 martie 2015
Share

Muzica, dansul, artele plastice sunt activitati care pot avea efecte benefice la nivelul organismului si pot actiona precum medicamentele sau psihoterapia. Muzica activeaza zona creierului responsabila de recompense si placere.

Datorita stimularii creierului, muzica poate restaura retelele neurale in cazul leziunilor cerebrale, bolii Parkinson,in cazul unor leziuni la nivelul nervilor care cauzeaza tulburari de vorbire etc.

Muzica alunga starea de anxietate

Dr. Anne-Marie Dubois, psihiatru la Spitalul Sainte-Anne din Paris, specializata in terapia prin arta, nu ezita sa le prescrie pacientilor sai sa participe la ateliere artistice. Persoanelor care sufera de tulburari de comportament alimentar le prescrie activitati de modelaj deoarece se lucreaza la imaginea tridimensionala a corpului. De asemenea, muzica poate mobiliza emotiile si sentimentele reprimate. Persoanele depresive se opun initial acestor activitati si sustin ca nu au chef sa faca nimic, dar incetul cu incetul, odata ce prind gustul acestor activitati, incep sa capete si incredere in sine. De-a lungul timpului, studiile au demonstrat ca terapia prin muzica ii poate ajuta pe copii si adolescenti sa faca fata problemelor emotionale, comportamentale etc. In cazul pacientilor care sufera de cancer, participarea la astfel de activitati poate ajuta la ameliorarea starii de anxietate.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Dansul, cantatul si pictatul… pe baza de reteta»:5.00/ 5 (5 voturi)
#tags   \   , , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.