Revista care te mentine sanatos

Stiri

Copiii obezi, risc crescut in dezvoltarea bolilor cardiace

2 martie 2010
Share

Copiii obezi prezinta inca de la varsta de trei ani semnele unor viitoare afectiuni cardiace, au afirmat cercetatorii americani de la Universitatea North Carolina (UNC).

Acest studiu, realizat pe un esantion de 16.000 de copii si adolescenti cu varste intre 1-17 ani, a aratat faptul ca voluntarii obezi prezentau semnele unor afectiuni cardiace, sub forma unor markeri ai inflamatiei, informeaza bbc.co.uk. 40% din totalul copiilor obezi cu varste cuprinse intre trei ani si cinci ani prezentau concentratii ridicate de proteina C reactiva (C-reactive protein / CRP). In grupul copiilor cu o greutate normala acest procent a fost de doar 17%. CRP este o proteina din sange, iar o concentratie mare de CRP reprezinta semnul unei inflamatii in organism.

news.bbc.co.uk

Nota pentru articolul «Copiii obezi, risc crescut in dezvoltarea bolilor cardiace»:1.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate