Revista care te mentine sanatos

Stiri

Consumul moderat de bere poate tine diabetul la distanta?

joi, 28 martie 2013
Share

Un studiu realizat de Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona si Institutul de Sanatate Carlos al III-lea din Madrid, arata ca un consum moderat si regulat de bere poate reduce riscul aparitiei diabetului. Potrivit acestuia, un consum moderat de bere, combinat cu o dieta bazata pe alimente cum sunt: pestele, fructele, legumele si uleiul de masline, poate avea efecte pozitive in prevenirea si combaterea diabetului.

Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier si calciu care se gaseste in bere.

„Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentratiei glucozei in sange (hiperglicemie) si dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveala un beneficiu al berii pe care nu trebuie sa il ignoram, datorat macro- si micronutrientilor din bere, si, probabil, nivelului mare de antioxidanti. Ceea ce nu trebuie sa uitam insa este faptul ca efectul benefic al berii se face simtit exclusiv in cazul in care este consumata in cantitati moderate”, afirma dr. Corina-Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.249 de barbati si femei, de peste 57 de ani. In urma lui, a reiesit ca cei care beau regulat o cantitate moderata de bere prezinta un risc mai mic de a suferi de diabet. In plus, acestia au experimentat si alte efecte pozitive, precum scaderea in greutate si minimizarea riscului de a suferi de presiune arteriala crescuta.

 

Text: Ruxandra Raica

Nota pentru articolul «Consumul moderat de bere poate tine diabetul la distanta?»:2.50/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:43:50+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate