Revista care te mentine sanatos

Stiri

Nivelul scazut de testosteron ar putea creste riscul de diabet

17 mai 2012
Share

Barbatii care au un nivel scazut de testosteron ar putea prezenta un risc marit de a dezvolta diabet zaharat, sugereaza un studiu. Ceretatorii de la Universitatea din Edinburgh au descoperit ca un nivel scazut de testosteron este legat de rezistenta la insulina, hormonul care controleaza nivelul zaharului din sange.

In cantitate redusa, testosteronul este asociat cu obezitatea, factor de risc cunoscut pentru dezvoltarea diabetului tip 2. Dar oamenii de stiinta spun ca studiul aduce dovezi clare chiar si atunci cand masa corporala nu este afectata. Pe masura ce barbatii inainteaza in varsta, nivelul de testosteron scade. Cercetatorii considera ca o proteina numita RBP4 joaca un rol esential in ceea ce priveste reglarea rezistentei la insulina atunci cand testosteronul este afectat. In urma testelor facute cu ajutorul soarecilor de laborator, s-a descoperit ca nivelul acestei proteine este mai mare la soarecii cu testosteron scazut.

Echipa spera ca studiul ar putea duce la realizarea unor tratamente care sa poata regla productia de RBP4, pentru a putea reduce astfel riscul de diabet zaharat la barbatii cu un nivel scazut de testosteron.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Nivelul scazut de testosteron ar putea creste riscul de diabet»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate