Revista care te mentine sanatos

Stiri

Diabetul ar putea fi cauzat de o bacterie din intestin

1 octombrie 2012
Share

Diabetul ar putea fi provocat de o bacterie din intestin, spun cercetatorii. Expertii au demonstrat ca oamenii cu aceasta boala metabolica au mai multe bacterii in intestin, iar descoperirea ar putea duce la o diagnosticare mult mai rapida.

Pacientii care sufera de diabet tip 2 au un nivel mai ridicat de agenti patogeni in intestin, iar acest lucru are un impact deosebit de important asupra sanatatii.

Aceasta noua descoperire indica o posibila legatura intre diabetul zaharat tip 2 si bacteriile intestinale in ceea ce priveste sanatatea. Intrebarea este insa daca schimbarile in ceea ce priveste bacteriile intestinale afecteaza dezvoltarea diabetului tip 2 sau daca modificarile reflecta faptul ca o persoana sufera de diabet tip 2.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Diabetul ar putea fi cauzat de o bacterie din intestin»:2.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate