Revista care te menține sănătos

Știri

Balonul gastric care va ajuta sa slabiti

24 septembrie 2012
Share

Un balon introdus intr-o capsula ce trebuie inghitita ar putea reprezenta o noua speranta pentru persoanele obeze, spun cercetatorii. Acest lucru ar putea determina creierul sa creada ca stomacul este plin, iar astfel pofta de mancare sa dispara.

Balonul de silicon este ambalat intr-o capsula gelatinoasa care se dizolva la cateva minute dupa ce ajunge in stomac, avand atasat un tub lung si subtire care iese prin cavitatea bucala. Balonul este umflat apoi de catre medic.

Aerul este pompat prin tub pana ce balonul ajunge de marimea unui hamburger si apoi tubul este inlaturat. Pacientul nu trebuie sa fie sedat si nici nu are nevoie de anestezie. Acest nou tratament a fost deja aprobat in Marea Britanie si in urmatorii 6 ani va putea fi utilizat. Desi baloanele gastrice sunt deja utilizate ca tratament impotriva obezitatii, apareau tot felul de probleme. Pentru vechea procedura era nevoie de anestezie generala si endoscopie, in urma carora apareau starile de greata, durerile abdominale, diareea, arsurile la stomac etc.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.