Revista care te mentine sanatos

Stiri

Incheieturile mainilor, indiciu de boli cardiace la copii

miercuri, 13 aprilie 2011
Share

Cercetatorii au descoperit ca dimensiunea mare a incheieturii mainii poate creste rezistenta la insulina, factor ce poate favoriza aparitia diabetului zaharat si a bolilor cardiace.

Studiul a constat in monitorizarea a 500 de copii supraponderali si obezi. Acestora li s-a inregistrat marimea incheieturii mainii, utilizand scanarea RMN si o banda elastica de masura.

Cercetatorii italieni de la Universitatea Sapienza din Roma, cei care au efectuat studiul, au descoperit ca o suprafata osoasa mai mare si orice exces de grasime pe incheietura indica o crestere cu 20% a rezistentei la insulina in randul copiilor.

Dr. Marco Capizzi, unul dintre cercetatori, sustine ca urmatorul pas il reprezinta verificarea legaturilor dintre dimensiunea incheieturii si rezistenta la insulina in cazul unor copii cu greutate normala, pentru a putea declara aceasta metoda ca fiind una sigura de identificare a viitoarelor afectiuni cardiace.

„Sunt necesare insa cercetari suplimentare pentru a determina cat de important este acest lucru, avand in vedere ca organele copiilor se schimba rapid in timpul adolescentei”, a declarat dr. Marco Capizzi.

Text: Paula Rotaru

Sursa: http://www.dailymail.co.uk

tonica
2017-05-10T17:59:03+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
Politica de confidentialitate
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc