Revista care te menține sănătos

Știri

Folositi inalbitor pentru a dezinfecta? Iata la ce riscuri va expuneti copiii!

7 aprilie 2015
Share

O echipa de cercetatori europeni a realizat un studiu care sugereaza ca expunerea pasiva la mirosul de inalbitor folosit in casa pentru a dezinfecta ar putea creste frecventa infectiilor respiratorii in randul copiilor de varsta scolara. Studiul a examinat efectele expunerii la clorul folosit pentru a spala si dezinfecta casa printre copiii din scolile finlandeze, spaniole si olandeze.

Studii anterioare au indicat ca utilizarea agentilor de curatare poate creste riscul de infectii respiratorii in primul an de viata si poate conduce la inflamarea cailor respiratorii la copiii cu varsta scolara. De asemenea, poate creste riscul bronsitei recurente. 

Folosirea clorului si riscul de infectii

Pentru acest nou studiu, cercetatorii au analizat impactul folosirii inalbitorului in casele a 9.102 copii cu varste intre 6 si 12 ani. Parintii copiilor care au participat la studiu au completat chestionare detaliate in ceea ce priveste utilizarea inalbitorului si daca cei mici au dezvoltat urmatoarele infectii in ultimele 12 luni: bronsita, gripa, otita, pneumonie, sinuzita, amigdalita. Printre copiii ai caror parinti foloseau inalbitorul, riscul episoadelor de gripa in ultimele 12 luni era crescut cu 20%. Pentru amigdalitele recurente, riscul era cu 35% mai mare, iar pentru restul infectiilor, riscul era cu 18% mai mare. Rezultatele sugereaza ca expunerea pasiva la mirosul inalbitorului pe care-l folositi atunci cand faceti curatenie de Paste este asociata cu riscul infectiilor respiratorii.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Nota pentru articolul «Folositi inalbitor pentru a dezinfecta? Iata la ce riscuri va expuneti copiii!»:4.20/ 5 (5 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate