Revista care te menține sănătos

Știri

Testul care ii avertizeaza pe fumatori daca prezinta risc de cancer pulmonar

8 decembrie 2014
Share

Un nou test ar putea fi utilizat pentru a-i avertiza pe fumatori daca sunt susceptibili sa dezvolte cancer pulmonar. Oamenii de stiinta au descoperit ca celulele prelevate din gura si nas reactioneaza diferit la lumina infrarosie in ceea ce priveste persoanele vulnerabile la boala.

Descoperirile ar putea conduce la un diagnostic precoce si ar putea imbunatati rezultatele pacientilor in ceea ce priveste tratamentul cancerului pulmonar.

 

Cancerul pulmonar si fumatul

In cazul cancerului pulmonar, doar 10% dintre pacienti traiesc aproximativ cinci ani in urma diagnosticului. Acest test non-invaziv ar putea identifica riscul la adultii fumatori. In viitor, testul ar putea fi achizitionat din farmacii si trimis la analize. Anomalia ar putea fi observata cu ajutorul luminii stralucitoare atintite asupra celulelor. Expunerea la fumul tigarilor ar putea cauza diferite daune celulelor si astfel se poate dezvolta cancerul pulmonar. Sistemul ar putea detecta cancerul pulmonar in faze incipiente. Studiul care a utilizat lumina cu infrarosu a indicat ca celulele canceroase pot fi diferentiate de cele sanatoase cu o acuratete de 80%. Rezultatele testului ar putea identifica persoanele care au nevoie de tomografie computerizata. Cancerul pulmonar poate conduce la aparitia unor simptome precum tuse persistenta, tuse insotita de sange etc.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.