Revista care te menține sănătos

Știri

Suplimentele de zinc pot ameliora simptomele răcelii

Mădălina Cristea; sursa: verywellhealth.com
4 mai 2022
Share
Suplimentele de zinc pot ameliora simptomele răcelii

În ultimul an, zincul a atras atenţia datorită potenţialului pe care îl are în tratatamentul COVID-19. Cu toate acestea, se ştia cu mult timp înaintea pandemiei că el joacă un rol important pentru sănătate: participă activ la multe procese celulare; întăreşte sistemul imunitar; are efect antioxidant; susţine funcţia cerebrală etc.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Vitamina C 1000 mg plus Zinc de la Naturalis; recomandată pentru îmbunătăţirea imunităţii, protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Cercetătorii de la Western Sydney University au descoperit recent că zincul are rol în prevenirea și tratarea infecțiilor nu doar pentru persoanele care au o carenţă nutriţională, ci şi pentru acelea care nu au deficit de zinc.

Mai exact, oamenii de ştiinţă au realizat o meta-analiză a 28 de studii în care au fost implicaţi 5.446 de participanți. În acestă cercetare, suplimentele nazale și orale s-au arătat promițătoare pentru ameliorarea simptomelor răcelii încă din ziua a treia a bolii. Cercetătorii le recomandă oamenilor să discute cu un specialist înainte de a lua suplimente cu zinc.

Atenţie la imunitate

Pentru buna funcţionare a sistemului imunitar, este important să:

  • Dormiţi suficient, specialiştii recomandă între şase şi nouă ore de somn pe noapte.
  • Aveţi o dietă echilibrată, care să include alimente cât mai variate.
  • Faceţi mişcare. Printer beneficiile exercițiile fizice se regăseşte şi stimularea imunităţii. Se recomandă să efectuaţi cel puțin 150 de minute pe săptămână.
  • Gestionaţi eficient stresul. Acesta poate reduce numărul de celule natural killer sau limfocite din organism, celule necesare pentru a lupta împotriva virusurilor.
#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.