Revista care te mentine sanatos

Stiri

Bacteriile din intestinul gros, responsabile de aparitia obezitatii?

4 ianuarie 2012
Share

Un studiu recent scoate la lumina faptul ca bacteriile care traiesc in intestinul gros ar putea juca un rol extrem de important in ceea ce priveste obezitatea. Oamenii de stiinta sugereaza ca aceste bacterii ar putea incetini activitatea grasimii „bune”, o grasime speciala ce arde mai repede caloriile si care ar putea preveni obezitatea.

In ultimii ani, cercetatorii au descoperit ca aceste bacterii interactioneaza cu restul organismului. Grasimea „buna”, numita si grasime maro, este cea care arde caloriile inainte ca acestea sa fie stocate sub forma grasimii albe, cea care se depune in zona taliei si a feselor. Grasimea maro este localizata de obicei sub forma unor mici depozite in zona gatului, si nu numai.

In urma studiului, s-a ajuns la concluzia ca bacteriile din intestinul gros influenteaza activitatea grasimii maro, arderea caloriilor nemafiind la fel de rapida. Se pare ca exista, de asemenea, si o legatura intre bacteriile din intestinul gros si greutatea care variaza in functie de sex. Acest lucru ar putea explica deopotriva de ce obezitatea este mult mai grava si se dezvolta mult mai rapid la femei.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Bacteriile din intestinul gros, responsabile de aparitia obezitatii?»:4.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate