Revista care te mentine sanatos

Stiri

Alaptarea reduce riscul de artrita cu pana la jumatate

7 februarie 2014
Share

Alaptarea ar putea fi eficienta impotriva artritei, sugereaza un nou studiu. Mamele care aleg sa-si alapteze copiii sunt mai putin susceptibile sa dezvolte artrita reumatoida fata de femeile care nu alapteaza, spun cercetatorii.

Analizele a mai mult de 7.000 de femei au constatat ca alaptarea, in special pe perioade lungi, a fost asociata cu un risc injumatatit de a dezvolta aceasta conditie.

Artrita reumatoida este o afectiune ce cauzeaza dureri si umflaturi la nivelul articulatiilor. Daca perioada de alaptare este mai lunga, riscul aparitiei bolii este tot mai mic. Cercetatorii afirma ca femeile care alapteaza cel putin un copil prezinta un risc de artrita reumatoida injumatatit. Astfel, acesta este primul studiu care demonstreaza o legatura intre alaptare si artrita reumatoida. Cercetarea a fost publicata in Jurnalul Medical de Reumatologie.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Alaptarea reduce riscul de artrita cu pana la jumatate»:3.33/ 5 (3 voturi)
#tags   \   ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate