Revista care te mentine sanatos

Stiri

Muzica lui Frank Sinatra ajuta la refacerea rapida dupa operatie

20 aprilie 2012
Share

Un argument in plus in favoarea meloterapiei. Potrivit unui studiu efectuat la spitalul „John Radcliffe” din Oxford, hit-ul „I’ve Got You Under My Skin” s-a dovedit foarte eficient in reducerea intensitatii senzatiei de teama resimtita de pacientii supusi anesteziei locale si ramaneau treji in timpul operatiei.

Studiul a fost realizat pe 96 de pacienti care fusesera impartiti in doua grupuri. Primului grup i s-a pus muzica in timpul operatiei, in timp ce bolnavii din al doilea grup nu au beneficiat de acest tratament. Gradul de anxietate al suferinzilor supusi unor interventii minore a fost evaluat cu ajutorul aparatelor care le inregistrau semnalele vitale, dar si prin intrebari adresate direct.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Muzica lui Frank Sinatra ajuta la refacerea rapida dupa operatie»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate