Revista care te menține sănătos

Wellness club

Atacurile de panică în timpul zborului. Cum să le ţineţi la distanţă

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
12 iulie 2022
Share
Atacurile de panică în timpul zborului. Cum să le ţineţi la distanţă

Un atac de panică este un episod brusc de frică intensă care declanşează reacţii fizice grave atunci când nu există un pericol real sau o cauză aparentă. Deşi atacurile de panică nu pun viaţa în pericol, ele pot fi înspăimântătoare şi vă pot afecta în mod semnificativ calitatea vieţii. Din fericire, tratamentul este eficient.

Indiferent că sunt cauzate de frica de avion sau de altă problemă, multe persoane pot suferi atacuri de panică în timpul călătoriilor cu acest mijloc de transport. Pentru multe persoane atacurile de panică pot fi destul de dificil de gestionat şi când se află pe teren solid, însă în aer li se par şi mai şi. Dacă faceţi parte din această categorie, vă îndemnăm să nu lăsaţi atacul de panică să vă strice călătoria. Iată cum puteţi face acest lucru.

Programaţi-vă din timp la medic

Dacă vreţi să urmaţi tratament medicamentos pentru a ţine sub control atacul de panică, este indicat să mergeţi la medic cu mai mult timp înainte de călătorie. Medicul are nevoie de timp pentru a stabili metodele de tratament.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl, recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

Asiguraţi-vă că aveţi medicamentele la îndemână

Medicamentele pentru anxietate vă pot face să vă simţiţi bine mult mai repede dacă aveţi un atac de panică şi vă pot face să vă dispară frica legată de zborul cu avionul. Asiguraţi-vă că aveţi aceste medicamente la îndemână, în bagajul de mână, în caz că veţi avea nevoie.

Folosiţi-vă imaginaţia

Cu câteva săptămâni înainte de zbor, utilizaţi tehnica de vizualizare pentru a vă imagina un zbor lin. Planificaţi această tehnică cu mai mult timp înainte. Găsiţi o poziţie confortabilă şi închideţi ochii. Folosiţi-vă imaginaţia pentru a vă vizualiza în aeroport, apoi în avion şi că aveţi parte de o călătorie lină şi plăcută. Faceţi acest exerciţiu mai multe zile. Tehnica vă pregăteşte psihic pentru călătoria cu avionul şi vă poate face să vă simţiţi mult mai relaxat atunci când se va întâmpla propriu-zis.

Atacul de panica si tulburarile de panica: care sunt simptomele

Fiţi pregătit cu tehnici de relaxare

Pentru a vă menţine calmul în timpul zborului, exersaţi în avans câteva tehnici de relaxare. Exerciţiile pe care le puteţi încerca includ respiraţia profundă, relaxarea musculară şi meditaţia. Aceste strategii vă pot ajuta să amelioraţi anxietatea şi să rămâneţi relaxat în timpul zborului.

atac de panică

Găsiţi din timp metode de a vă distrage atenţia

Există multe lucruri pe care le puteţi face pentru a nu vă gândi prea mult la frica de zbor. Pentru următorul zbor, faceţi o listă cu lucruri care ar putea să vă distragă atenţia, precum cărţi, reviste, integrame sau nişte gustări. Dacă zgomotul avionului este cel care vă face să vă simţiţi agitat, este recomandat să aveţi la îndemână nişte căşti şi să ascultaţi muzica preferată pentru a vă calma.

10 lucruri ciudate resimtite de organism in timpul zborului

Căutaţi suport în avion

Este indicat să anunţaţi personalul din avion că este posibil să aveţi probleme în timpul zborului. Uneori, doar simplul fapt că discutaţi despre acest lucru poate ajuta. Vă veţi simţi mai bine ştiind că, în cazul unui atac de panică, nu aveţi de ce să vă simţiţi stânjenit în faţa celorlalţi călători.

Cumpătaţi-vă gândurile

Persoanele care suferă de atacuri de panică pot avea gânduri negative ce contribuie la accentuarea simptomelor şi a fricii. Chiar dacă vă este frică atunci când zburaţi cu avionul, încercaţi să vă gândiţi că sunt mii de persoane care zboară în fiecare moment al zilei. În plus, avionul este unul dintre cele mai sigure mijloace de transport din lume. Accidentele aviatice sunt mult mai rare în comparaţie cu alte tipuri de vehicule.

Planificaţi dinainte

Cea mai bună metodă prin care puteţi trece cu bine peste un atac de panică este să aveţi un plan bine stabilit. Planificaţi în avans pentru a putea avea parte de o călătorie fără experienţe negative. Mergeţi la un specialist, discutaţi cu el în legătură cu temerile pe care le aveţi şi exersaţi tehnici de relaxare pentru a vă diminua riscul de a suferi un atac de panică în timpul zborului.

#tags   \   , , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.