Revista care te menține sănătos

Interviu

Alina Puşcaş: „În fiecare an, îmi fac un «cadou al vieţii sănătoase»”

Elena Coroianu; foto: Antena 1
19 noiembrie 2019
Share
 • A urmat cursurile facultăţii de Turism şi a lucrat în industria hotelieră. A fost model, apoi a început să joace în filme. Este căsătorită şi mamă a trei copii. În prezent, o puteţi vedea în fiecare sâmbătă, de la ora 20:00, la Antena 1, în postura de prezentator al show-ului „Te cunosc de undeva!”. Vorbim, desigur, despre Alina Puşcaş.

  Întrebată ce o face fericită, gazda îndrăgitului show de la Antena 1 răspunde: „de cinci ani încoace, familia! Dincolo de familie, care este totul pentru mine şi pentru care aş renunţa la orice din zona profesională, sunt fericită când călătoresc şi descopăr locuri superbe. Soarele mă face fericită (ploaia, cel mult o dată pe lună), de asta nu aş putea să mă mut la Londra… Cred că aş intra în maximum trei luni în depresie din cauza vremii. De asemenea, muzica foarte bună îmi dă o stare de transă, de fericire”.

  Alina Puşcaş: „În fiecare an, îmi fac un «cadou al vieţii sănătoase»”
  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/alina-puscas-in-fiecare-an-imi-fac-un-cadou-al-vietii-sanatoase/

  Farmacia Ta: Când a început lumea „să te cunoască de undeva”?

  Alina Puşcaş: Lumea a început să mă cunoască înainte de „Te cunosc de undeva!”, mai exact din perioada serialului „Narcisa Sălbatică”, frumosul şi complicatul meu debut în televiziune şi cinematografie. Frumos, pentru că era exact ceea ce îmi doream, dar nu îndrăzneam nici să visez; complicat pentru că nu aveam deloc experienţă în cinematografie sau televiziune, pentru că programul de filmări era infernal (în primele 3 luni de serial erau chiar şi de 20 de ore pe zi, recordul fiind de 36 de ore legate de filmare) şi pentru că îmi era foarte teamă să nu dezamăgesc prin prestaţia mea actoricească.

  Care sunt reacţiile de care ai parte cel mai des?

  Reacţiile din partea fanilor atunci când mă întâlnesc sunt numai de bine (Doamne ajută!), şi, de cele mai multe ori, mi se spune „aaaaaa, păi credeam că eşti/sunteţi mai plinuţă, aşa se vede la televizor” sau „păi la televizor păreţi mult mai matură”. Mă bucur şi în acelaşi timp mă enervez pentru că îmi dau seama cât de distorsionată e realitatea în faţa televizorului.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/alina-puscas-in-fiecare-an-imi-fac-un-cadou-al-vietii-sanatoase/

  Show-ul se află la al 14-lea sezon. Te aşteptai la acest succes?

  Mă aştept să mai dureze cel puţin până la al 20-lea sezon, pentru că este cea mai curată emisiune de televiziune şi cea mai ofertantă de opt ani încoace. Ingredientul-cheie este umorul. Dincolo de partea de umor, un alt aspect important este faptul că aici, pe scena „Te cunosc de undeva!”, concurenţii se redescoperă şi se reinventează. Mai toţi ne-au spus sincer că şi-au dorit foarte mult să ajungă în situaţia de a face travestiuri, pentru că în orice alt context nu ar fi putut face asumat şi justificat aşa ceva.

  În ce serial sau film dintre cele care rulează acum ţi-ar fi plăcut să joci?

  Dacă vorbim despre seriale româneşti, mi-aş dori să joc în „Umbre”. Mi se pare un serial artistic foarte reuşit din punct de vedere al imaginii, dar şi regizoral şi actoricesc. Dacă vorbim despre un serial străin, cred că mi-ar fi plăcut să joc în „Games of Thrones”. Am reuşit să urmăresc trei sezoane care mi-au captat incredibil de mult atenţia şi l-aş fi urmărit integral dacă nu ajungeam să am un program absolut infernal. Un alt serial în care aş fi jucat este „Narcos”… bestial! L-am văzut pe tot în maximum două săptămâni, eram atât eu, cât şi Mihai (n.n.- soţul vedetei) hipnotizaţi de scenariu, actori, acţiune, de tot.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/alina-puscas-in-fiecare-an-imi-fac-un-cadou-al-vietii-sanatoase/

  Cum te vezi peste 10 ani?

  Ceva mai bătrână. Mai mult ca sigur nu voi mai avea ce căuta pe sticlă, la tv. Aş avea 45 de ani şi nu prea am văzut moderatoare la vârsta asta, dar mi-aş dori să continuu cu actoria. Doamne ajută!, chiar îmi place enorm actoria, dar nu aş mai face teatru, nu este de mine; am încercat, dar nu am simţit aceeaşi bucurie şi satisfacţie ca în faţa camerei de filmat. Parcă mă trec fiorii numai când aud „Motor! Acţiune!”. Frumos, foarte frumos!

  Ce înseamnă pentru tine un stil de viaţă sănătos?

  Înseamnă clar sport, alimentaţie echilibrată, nu neapărat dietă, şi minivacanţe de trei zile cât mai dese. E foarte bine să te deconectezi cât mai des de tot ceea ce e stresant în viaţa ta, iar minivacanţele au puterea de a face asta. Clar, când ţi se spune că soluţia salvatoare contra tensiunii crescute, palpitaţiilor, anxietăţii este să nu te mai stresezi, mă pufneşte râsul. Cum să faci asta acum, în 2019, când totul este stresant? Până şi cumpăratul unei cafele sau cumpăratul unei rochiţe este stresant! Poate varianta cu odihnă mai multă. Aici putem face ceva. Ajută. Eu încă nu sunt în momentul în care să mi-o permit, e mult prea devreme, dar cam într-un an lucrurile se vor regla din nou.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/alina-puscas-in-fiecare-an-imi-fac-un-cadou-al-vietii-sanatoase/

  Ai o anumită dietă la care apelezi în momentele „grele” sau te bucuri de un metabolism bun?

  Norocul meu este că nu trebuie să ţin cine ştie ce diete, ci să reduc cantitatea de mâncare la fiecare masă şi să încerc să nu mai ciugulesc între mese. Iar dacă la asta adaug şi sportul de minimum trei ori pe săptămână, este absolut ideal. De când am născut, nu am reuşit să mă ţin deloc de acest principiu şi, în consecinţă, silueta mea încă nu este ceea ce a fost înainte de sarcină. Dar sunt sigură că până la urmă mă voi mobiliza. Nu îmi doresc sub nicio formă scuza: „Eeeee… eşti la a treia sarcină, e bine aşa!” Nu, sub nicio formă! Mă folosesc mereu de fotografiile mele din perioada cea mai bună, cu antrenamente susţinute, ca sa mă ambiţionez.

  Ce analize/controale faci în mod regulat? Dar copiilor tăi?

  Mi-am propus ca o dată pe an să fac un control general şi, ca să fiu sigură că nu uit, îmi programez în luna în care m-am născut toate analizele. E un fel de „cadou al vieţii sănătoase”, dacă ţinem cont de faptul că până acum toate analizele mi-au ieşit foarte bine. Copiilor le fac controlul pediatric o dată la trei luni şi în funcţie de ceea ce pediatrul îmi recomandă, facem punctual analize.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/alina-puscas-in-fiecare-an-imi-fac-un-cadou-al-vietii-sanatoase/

  Cum îţi întăreşti imunitatea? Dar în cazul copiilor la ce apelezi?

  În fiecare an, din septembrie, încep să le dau suplimente speciale pentru întărirea imunităţii, miere de salcâm şi vitamina C sirop zilnic. Ca orice copil, au avut ceva probleme când au intrat în colectivitate, dar nu mai grav de a fi răciţi, mai uşor sau mai rău. Am avut noroc. Acum, în ultimul an, s-au mai rărit îmbolnăvirile şi sper ca anul viitor să fie aproape inexistente.

  În privinţa sănătăţii ai anumite temeri?

  E un stres permanent gândul că oricine, indiferent de vârstă, poate descoperi o boală incurabilă chiar dacă a avut grijă de sănătatea lui, chiar dacă nu a fost vreodată o fire bolnăvicioasă. Chiar simt că este o ruletă rusească în privinţa asta. Alte frici nu am, doar frica de o potenţială boală incurabilă care „alege” la întâmplare victima.

  Un gând pentru cititorii noştri.

  Să aibă încredere în ei şi să-şi urmeze visurile!

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.