Revista care te menține sănătos

Nutriție

Alimente cu proprietati vindecatoare din lume

20 septembrie 2013
Share

Daca sunteti curiosi sa aflati cum tratau in trecut chinezii tusea cronica, luati o para si cititi mai departe. De cate ori oamenii de stiinta analizeaza indeaproape un superaliment, descoperirile in ceea ce priveste potentialul alimentului respectiv de a lupta impotriva unor boli ne impresioneaza. Cu toate acestea, timp de secole, anumite triburi au utilizat aceste alimente in medicina traditionala.

Acum insa ne dam seama ca aceste superalimente functioneaza intr-adevar, iar remediile naturiste sunt din ce in ce mai cautate in ultimul timp. Iata cateva alimente cu proprietati vindecatoare din lume.

 

China: perele

Medicul Yifan Yang de la Institutul de Medicina Traditionala Chineza din Sydney, Australia, spune ca infectiile usoare ale sistemului respirator care apar in anotimpul rece pot fi combatute cu doua linguri de pere rase pe zi timp de doua saptamani, deoarece echilibreaza organismul si sunt benefice in cazul gurii uscate, al nasului sau gatului uscat. Perele sunt o sursa excelenta de vitamina C si potasiu care regleaza tensiunea arteriala si stimuleaza sistemul imunitar.

 

Rusia: urzici

Urzica este o planta-minune. Beneficiile urzicii sunt reprezentate de faptul ca aceasta planta actioneaza impotriva radicalilor liberi deoarece contine antioxidanti, vitaminele A, C si E, care ajuta la prevenirea bolilor de inima. Urzica este benefica in cazul pielii lipsite de stralucire, ajuta la producerea de colagen si stimuleaza cresterea parului. Ceaiul de urzica lupta impotriva tusei si racelilor.

 

Mexic: scortisoara

Originara din India si Sri Lanka, scortisoara a fost imbratisata de mexicani inca din secolul al XVI-lea. Gasiti scortisoara in ceaiurile mexicanilor, in deserturile pe care le pregatesc si in anumite sosuri. Printre beneficiile scortisoarei se numara faptul ca reduce nivelul de glucoza din sange, ofera energie si vitalitate. Imbunatateste in special circulatia sanguina a persoanelor care au mainile si picioarele reci. Adaugati un varf de scortisoara la o cana de ceai de menta proaspata si ghimbir.

 

Thailanda: lemongrass

Lemongrass sau iarba de lamaie contine o substanta numita citral ce detine proprietati antimicrobiene si antifungice. De asemenea, iarba de lamaie este bogata in antioxidanti si minerale precum vitamina C, zinc, calciu, fier etc. In Thailanda, de exemplu, este folosita la supe.

 

India: turmeric

Agreat de indieni inca de secole, acest condiment este utilizat atat in medicina traditionala, precum si ca ingredient cosmetic in anumite ritualuri de infrumusetare, ca si conservant, colorant etc. Turmericul face parte din familia ghimbirului si este un puternic antiinflamator natural. Componentul activ se numeste curcumin, un antioxidant care reduce inflamatiile asociate cu artrita reumatoida si cu durerile de spate periodice. Ajuta, de asemenea, in tratarea diabetului zaharat  si alergiilor.

 

Japonia: alegele marine

Japonezii sunt renumiti pentru cantitatile de peste pe care le consuma si nu este de mirare ca au cele mai sanatoase inimi de pe planeta. Algele marine previn formarea cheagurilor pe vasele de sange, imbunatatesc sanatatea sistemului imunitar datorita vitaminelor A si C si combat depresia prin intermediul acizilor grasi Omega-3. In plus, algele marine sunt bogate in iod, important pentru functia tiroidiana si reglarea metabolismului.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Bodyandsoul.com.au

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.