Revista care te menține sănătos

Dermatologie

9 sfaturi pentru îngrijirea buzelor

27 aprilie 2024
Share
9 sfaturi pentru îngrijirea buzelor

Este important să țineţi cont de îngrijirea buzelor în orice sezon, dar mai ales în sezoanele cu temperaturi extreme, cum sunt vara și iarna. Iarna, buzele au de suferit din cauza temperaturilor scăzute, a vântului și a deshidratării, mai ales dacă vă plac drumețiile pe munte sau sporturile de iarnă.

Pielea buzelor este mai sensibilă și nu conține glande sebacee, de aceea este bine să-i oferim ajutor în această perioadă. Ce puteți face ca să vă asiguraţi că veţi avea buze frumoase și sănătoase indiferent de sezon?

Îngrijirea buzelor începe cu hidratarea

Primul pas este să vă asiguraţi că beţi suficientă apă. Hidratarea asigură o funcționare corectă a organelor și ajută la menținerea elasticității pielii. Consumaţi cel puțin doi litri de apă pe zi. Când simțiţi că aveţi buzele uscate, e clar că e momentul să beţi un pahar cu apă.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Genera Lip Balm Shiny Pink. Balsam de buze delicat, cu aromă de zmeură. Datorită uleiului de argan şi a vitaminelor A şi E conţinute previne uscarea sau crăparea buzelor.

Luaţi-vă vitaminele!

Mineralele și vitaminele au și ele un rol important în îngrijirea buzelor. Puteți lua suplimente alimentare pe bază de colagen sau zinc și vitaminele din gama B. O carență de minerale și vitamine se „citește” imediat și în aspectul buzelor.

Hidratați-vă buzele cu balsam

Nu uitaţi să aveţi mereu la îndemână un balsam pe care să îl aplicaţi cel puțin la câteva ore. Pe timpul iernii, când condițiile meteo sunt mai aspre, buzele au nevoie de hidratare regulată.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Balsamul pentru buze Rilastil Xerolact. Este un balsam pentru buze emolient şi protector, cu unt de shea. Pentru buze foarte uscate şi crăpate. Prin crearea unui strat protector, balsamul redă elasticitatea buzelor, lasându-le catifelate şi hidratate.

Folosiţi protecție solară

Alegeţi un balsam cu factor de protecție solară (FPS), pentru că factorul numărul unu în îmbătrânirea pielii sunt razele ultraviolete. Protejaţi-vă buzele cu un balsam cu SPF minimum 30 de câte ori ieșiţi din casă. Razele soarelui vă afectează pielea chiar și iarna sau când cerul este înnorat.

ingrijirea buzelor, iarna, balsam de buze, balsam,

Îngrijirea buzelor noaptea

Pe timpul nopții, lasăţi un tratament să acționeze asupra buzelor. Înainte de culcare, vă puteţi face o mască cu miere și bicarbonat de sodiu, o lăsaţi să acționeze 5 minute, după care o clătiţi. Apoi puteți unge buzele cu ulei de cocos sau cu un produs emolient pe care îl lăsaţi să acționeze peste noapte. Noaptea e timpul perfect ca buzele să se regenereze, pentru că nu vorbiţi și nici nu le umeziţi.

Exfolierea este esențială pentru îngrijirea buzelor pe timp de iarnă

La fel ca pielea de pe corp, și pielea buzelor are nevoie, din când în când, de un scrubbing.

Poți face un scrub din miere și cafea măcinată, sau miere și zahăr, la care adăugaţii ulei de jojoba, migdale sau măsline. Amestecaţi bine ingredientele, apoi aplicaţi amestecul pe buze și masaţi buzele cu mișcări delicate, timp de cel puțin un minut. Apoi lasaţi mixul pe buze timp de două minute. La final, îndepărtaţi-l de pe buze cu o dischetă demachiantă îmuiată în apă călduță.

Îngrijirea buzelor pentru efect de buze pline

Ca alternativă la metodele invazive de mărire a buzelor, pe piață au apărut produse de tip lip filler, care reduc liniile fine și crăpăturile și îmbunătățesc textura buzelor, oferind senzația de volum. Găsiţi şi balsamuri de buze cu efect de volum, care au un efect de lifting și lasă zona buzelor elastică și întinerită.

Evitaţi obiceiurile nocive

Un obicei nesănătos pe care tindem să îl practicăm iarna e umezirea buzelor de fiecar dată le simțim uscate. E un gest agresiv, pentru că sarea din salivă contribuie și mai mult la deshidratarea lor. Alte ticuri de evitat sunt mușcatul buzelor și ruperea pielițelor. Pentru eliminarea pielițelor, folosiți un scrub. Dinții pot cauza răni pe suprafața sensibilă a buzelor, mai ales iarna. De asemenea, evitați să vă atingeți buzele cu mâinile murdare sau să prindeți cu buzele diverse obiecte, precum agrafe de păr sau instrumente de scris.

Evitaţi anumite alimente

Îngrijirea buzelor înseamnă să țineţi cont și de alimentație. Pe perioada rece, când buzele sunt mult mai sensibile, puteți încerca să evitați ingredientele iritante precum: scorțișoara, ardeiul iute, camforul, mentolul și parfumurile. Evitați și utilizarea de balsamuri de buze care conțin parabeni sau petrolatum.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.