Revista care te menține sănătos

Wellness club

50+. Cum să aveţi mereu o stare de spirit bună

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
29 iunie 2023
Share
50+. Cum să aveţi mereu o stare de spirit bună

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, devine din ce în ce mai important să acordăm prioritate bunăstării noastre mintale și emoționale. O stare de spirit bună după vârsta de 50 de ani este esențială pentru o viață împlinită și o calitate crescută a vieţii.

Iată cum vă puteți menține buna dispoziție după vârsta de 50 de ani.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Benesio StresCalm. Principalele sa beneficii sunt: creşte rezistenţa organismului la stres; îmbunătăţeşte vitalitatea şi tonusul psihic; susţine performanţele mintale; ajută la inducerea somnului.

Adoptați un stil de viață sănătos și echilibrat

Unul dintre elementele fundamentale, care vă ajută să vă menţineţi buna dispoziţie după 50 de ani este adoptarea unui stil de viață sănătos. Rutina unei activități fizice regulate, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau yoga, nu numai că aduce beneficii sănătății fizice, dar îmbunătățește și starea de spirit prin eliberarea de endorfine, stimulatorii naturali ai dispoziției organismului. O dietă sănătoasă bogată în fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe oferă nutrienții necesari pentru funcționarea optimă a creierului, contribuind la bunăstarea emoțională.

Cultivați prietenia și măriți-vă cercul de cunoștințe

Conexiunile sociale joacă un rol vital în menținerea unei stări de spirit pozitive. După vârsta de 50 de ani, pot apărea schimbări semnificative în viață, cum ar fi pensionarea sau plecarea copiilor de acasă. Căutarea activă a interacțiunilor sociale cu prietenii, familia și vecinii poate oferi un sentiment de apartenență și sprijin. Înscrierea în cluburi special dedicate, voluntariatul sau participarea la activități comunitare favorizează legarea unor noi prietenii.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Benesio Magneziu + B complex, ce susţine buna funcţionare a sistemului nervos; reduce nivelul de stres şi oboseală; susţine funcţionarea normală a sistemului muscular.

Mențineți gândirea pozitivă

Gândirea pozitivă este un instrument puternic pentru a menține o stare de spirit bună. Îmbrățișarea recunoștinței și concentrarea asupra momentului prezent pot avea un impact semnificativ asupra bunăstării emoționale. Practicile de conștientizare, cum ar fi meditația sau exercițiile de respirație profundă, pot ajuta la reducerea stresului, la îmbunătățirea conștiinței de sine și la promovarea unei perspective pozitive asupra vieții. Înconjurarea cu influențe pozitive, cum ar fi literatura, muzica sau videoclipurile inspiraționale, poate contribui, de asemenea, la o stare de spirit mai bună.

stare de spirit bună, buna dispoziţie, stres,

Implicați-vă în activități diverse

Găsirea unui scop și a unei împliniri este esențială pentru a menține o stare de spirit pozitivă/bună după vârsta de 50 de ani. Angajarea în activități diverse, care se aliniază cu interesele și valorile personale poate aduce un sentiment de realizare și bucurie. Explorarea unor hobby-uri, învățarea unor noi abilități sau chiar începerea unei noi cariere pot oferi un sentiment de nou și de satisfacție. Activitățile creative, cum ar fi pictura, scrisul sau grădinăritul, pot, de asemenea, să stimuleze mintea și să promoveze bunăstarea emoțională.

Acordați prioritate îngrijirii de sine

Îngrijirea de sine devine din ce în ce mai importantă pe măsură ce înaintăm în vârstă. Timpul petrecut pentru a vă prioritiza nevoile de sănătate fizică și mintală poate contribui semnificativ la o stare de spirit semnificativ mai bună. Somnul suficient (minim 8 ore pe noapte), gestionarea stresului și controalele medicale periodice sunt esențiale pentru bunăstarea generală. Activitățile care promovează relaxarea, cum ar fi cititul, băile lungi sau petrecerea timpului în natură, favorizează întinerirea minții și starea de bine.

Buna dispoziție sau o stăre de spirit bună, după vârsta de 50 de ani, poate fi realizată cu ușurință cu ajutorul acestor strategii și cu cel al gândirii pozitive. Adoptarea unui stil de viață sănătos, cultivarea vieții sociale, practicarea activităților relaxante și îngrijirea de sine, vă pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții și a dispoziției.

Nota pentru articolul «50+. Cum să aveţi mereu o stare de spirit bună»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.