Asa cum sustine autorul cartii „The End of Illness”, doctorul David Agus, o mare parte dintre obiceiurile noastre cotidiene contribuie intr-o masura semnificativa la aparitia diferitelor boli cu care ne confruntam.
Iata care sunt obiceiurile care ne imbolnavesc, care sunt bolile la care predispun si care sunt alternativele la aceste obiceiuri.
1. Mersul pe tocuri prea inalte
Stiti, cu siguranta, ca pantofii cu tocuri foarte inalte nu sunt deloc confortabili, dar poate nu stiati ca durerea resimtita la nivelul picioarelor atunci cand ii purtam este semn de inflamatie, asociata bolilor cronice. Desi doctorul Agus nu afirma ca purtarea tocurilor inalte este suficienta pentru declansarea unei crize cardiace, acesta sustine ca purtarea pantofilor confortabili contribuie la protejarea organismului de neplacerile cauzate de inflamatii.
2. Ignorarea vaccinului antigripal
Inflamatia care insoteste gripa determina organismul sa elibereze substante chimice care distrug vasele de sange si pot creste riscul de a suferi mai tarziu de boli inflamatorii, cum ar fi cardiopatia. Optati pentru preventie si vaccinati-va impotriva virusului gripei sau intariti-va sistemul imunitar printr-o alimentatie corespunzatoare!
3. Lipsa de organizare a timpului
Nici lipsa banilor, nici problemele din cuplu nu cauzeaza mai mult stres asa cum o face lipsa rutinei. Simplul fapt de a lua cina cu o ora mai tarziu decat de obicei poate avea drept consecinta cresterea nivelului de cortizol, hormonul stresului, si, prin urmare, perturbarea echilibrului organismului. De aceea, ar fi bine sa incercati sa mancati, sa dormiti si sa faceti sport la aceleasi ore tot timpul anului.
4. Legumele si fructele de calitate indoielnica
De cand sunt aduse din tarile de origine si pana ajung in farfuria noastra, fructele si legumele proaspete isi pierd o mare parte din nutrienti. In consecinta, daca este posibil, cumparati fructe si legume autohtone si de sezon. In cazul in care nu aveti de unde sa le procurati, optati pentru cele congelate, care isi pastreaza proprietatile nutritive.
5. Programul de antrenament
Obisnuiti sa mergeti la sala, sa alergati in parc sau sa practicati orice alta forma de activitate fizica? E minunat, doar ca nu este suficient. Simplul fapt de a ramane pe scaun tot restul zilei poate avea o consecinta extrem de neplacuta asupra nivelului de colesterol, glicemiei si presiunii arteriale. Incercati sa va miscati cat mai mult pe parcursul zilei, in mai multe reprize de cateva minute fiecare.
Text: Oana Anghel
Sursa: Readersdigest.ca
bine ca nu este vorba despre fumat, consum de alcool si de cafea!
Exista sute de obiceiuri care ne dauneaza, dar intr-un articol nu pot fi cuprinse toate. Articolul de fata este o selectie de 5 obiceiuri dintre sutele de obiceiuri care aduc prejudicii sanatatii.
Despre fumat, stim cu totii cat este de daunator, dar nu toti stim ca daca mergem o ora sau doua ore pe zi la sala iar in restul zilei ramanem tintuiti in scaun sau in pat, antrenamentul efectuat la sala isi reduce semnificativ beneficiile asupra sanatatii.
La fel, multi dintre noi se feresc sa consume fructe si legume congelate pe motiv ca acestea nu contin substante nutritive si prefera sa cumpere fructe si legume „proaspete”, pline de substante nocive sanatatii, cand, de fapt, adevarul este ca nutrientii din fructele si legumele congelate nu dispar prin congelare.
Acest ultim aspect il gasiti detaliat si in articolul
http://www.slabsaugras.ro/adevarul-despre-legumele-congelate-art-3933.html