Revista care te menține sănătos

Afecțiuni cardiace

7 semne subtile de infarct miocardic

5 octombrie 2023
Share
7 semne subtile de infarct miocardic

Durerea în piept apărută subit nu este singurul semn de infarct miocardic. Pentru a preveni sau identifica la timp atacul de cord (infarctul miocardic), este necesar să cunoașteți și celelalte simptome, mai subtile, pentru a apela în timp util la serviciile de urgență. În caz contrar, viața este pusă în pericol.

Infarctul miocardic sau atacul de cord presupune deteriorarea ireversibilă a mușchiului inimii, adică țesutul moare în lipsa alimentării lui cu sânge.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar CardioVita. Este recomandat pentru reducerea oboselii şi menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.

1. Durerea la nivelul umărului sau al maxilarului

Unele persoane au simțit, înaintea unui atac de cord (infarct miocardic), durere în zona gâtului sau au avut impresia că aceasta a iradiat către maxilar, bărbie sau urechi, în timp ce alți pacienți au resimțit durerea numai în umăr, antebrațe sau coate. Alarmante sunt durerile care apar și dispar brusc, nu cele care persistă. În plus, este bine de știut că disconfortul poate dura de la câteva secunde la câteva minute sau chiar ore, dar medicul trebuie anunțat din prima clipă.

2. Disconfortul digestiv

Există și pacienți care s-au plâns de disconfort la nivelul stomacului. Dacă infarctul miocardic este preîntâmpinat de manifestări ce mimează o afecțiune digestivă (de exemplu, greață sau vărsături), confuzia bolnavului și, din păcate, în unele cazuri chiar și a medicului, este mare. Așadar, în situația în care crampele abdominale puternice sau celelalte semne menționate apar brusc, fără să fie cauzate de ceva ce ați mâncat, este cazul să chemați imediat salvarea. În general, femeile cu vârste peste 60 de ani se pot confrunta cu simptome digestive în caz de infarct miocardic.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Naturalis Cardioforte. Conţine: extract standardizat din frunze de păducel şi magneziu. Este recomandat persoanelor care prezintă un risc crescut de a dezvolta afecţiuni cardiace.

infarct miocardic,

3. Tulburările de sensibilitate la diabetici

În cazul persoanelor cu diabet, simptomele de infarct miocardic sunt și mai dificil de recunoscut, întrucât afecțiunea de bază are complicații ce constau în tulburări de sensibilitate. Drept urmare, în cazul lor, fie durerea nu există, fie este foarte puțin exprimată. De aceea, pacienții cu diabet nu trebuie să ignore palpitațiile sau amețelile, indiferent cât de mici ar fi, mai ales dacă înainte nu au avut de-a face cu astfel de stări.

4. Senzația de picioare umflate

Specialiștii au determinat o legătură și între mușchiul inimii și picioarele umflate. Mai exact, se pare că atunci când miocardul nu mai funcționează corect, circulația sangvină este afectată, fapt ce duce la retenția de lichide și apariția edemelor. Prima oară se umflă tălpile, apoi gleznele și gambele, acestea fiind principalele zone cu circulație sangvină deficitară.

5. Senzația de sufocare în lipsa efortului fizic

Alte simptome care vă pot duce cu gândul la infarct miocardic sunt: senzația lipsei de aer, sufocarea, palpitațiile însoțite sau nu de transpirații, senzația de amețeală, de pierderea cunoștinței, culminând cu stop cardio-respirator. Aceste tulburări trebuie să vă pună în gardă cu atât mai mult cu cât nu sunt rezultatul unui efort fizic, ci apar din senin.

atac de cord, infarct miocardic,

6. Starea de oboseală

Oboseala nejustificată poate fi provocată și de hipertensiune arterială sau diverse afecțiuni cardiace, așa că nu ar strica să faceți un set complet de analize pentru a vă asigura că totul este în regulă. Studiile au arătat că 70% dintre persoanele care au suferit un infarct miocardic s-au confruntat cu o stare accentuată de slăbiciune, cu săptămâni sau chiar luni înainte de nefericitul incident.

7. Tulburările de somn

Și tulburările de somn (dificultatea de a adormi, insomnia sau somnul agitat, neodihnitor) pot reprezenta simptomele unui preinfarct. De obicei, aceste stări se manifestă cu câteva săptămâni înainte, așa că măsurile de precauție trebuie luate imediat.

În urma unui studiu, oamenii de știință din Danemarca au ajuns la concluzia că pleoapele marcate de depozite gălbui de grăsime, afecțiune cunoscută sub numele de xantelasma, anunță un risc crescut de infarct, dar și alte tulburări cauzate de creșterea nivelului de colesterol.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.