Revista care te mentine sanatos

Stiri

Vocea ofera indicii asupra personalitatii

27 martie 2014
Share

Interlocutorii nostri pe care-i intalnim pentru prima data isi pot face despre noi o impresie buna sau proasta in doar o jumatate de secunda, este concluzia unui studiu scotiano-american de data recenta. Acestia pot stabili tipul personalitatii noastre analizandu-ne tonalitatea vocii, chiar daca rostim cuvinte scurte precum “Buna”, “Salut” sau “Incantat”.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta de la universitatile Glasgow (Scotia) si Princeton (Statele Unite) i-au rugat pe cei 320 de participanti la studiu sa asculte vocile inregistrate ale unor persoane care spuneau doar “Buna”. Intr-o jumatate de secunda, timpul necesar rostirii salutului, participantii trebuiau sa determine trasaturile de personalitate ale posesorilor vocilor inregistrate, dintr-o lista de trasaturi prestabilite precum: personalitate sigura pe sine, dominatoare sau calda.

Rezultatele cercetarii au dezvaluit ca participantii au perceput la fel vocile inregistrate, atribuind toti aceleasi trasaturi de caracter persoanelor de la capatul vocilor. Trasaturile cel mai frecvent identificate au fost siguranta de sine si caracterul dominator, explicabile, de altfel, prin faptul ca sunt esentiale supravietuirii. In plus, studiul subliniaza si importanta controlului vocii atunci cand vrem sa comunicam ceva important.

Oana Anghel

Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «Vocea ofera indicii asupra personalitatii»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate