Revista care te menține sănătos

Știri

Tulburarile alimentare la copii, in crestere in Marea Britanie

5 august 2011
Share

Aproximativ 3 din 100.000 de copii sub 13 ani din Marea Britanie si Irlanda sufera de diferite forme de tulburari alimentare, arata un studiu realizat de expertii de la Institutul pentru Protectia Copilului din cadrul Universitatii UCL din Londra.

In ultimii 3 ani au fost inregistrate, conform datelor primite de la 35 de spitale din Anglia, aproape 100 de cazuri de copii cu varste intre 5 si 7 ani care au fost tratati pentru anorexie sau bulimie, tulburari alimentare considerate, pana in prezent, specifice adolescentelor.

Alte 99 de cazuri au fost inregistrate la copiii de 8-9 ani, 600 de cazuri la cei intre 10 si 12 ani si peste 1.500 au fost semnalate la copiii de 13-15 ani.

Insa numarul real al minorilor care sufera de tulburari alimentare poate fi mult mai mare, deoarece multe spitale refuza sa faca publice astfel de date.

Marea Britanie va investi in urmatorii 4 ani o suma de peste 450 de milioane de euro in programele de consiliere psihologica pentru tulburarile alimentare destinate atat adultilor, cat si copiilor.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.telegraph.co.uk

 

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.