Revista care te mentine sanatos

Stiri

Un test de sange ar putea indica sensibilitatea bebelusului la raceli

miercuri, 30 mai 2012
Share

Specialistii au creat un test care ar putea detecta cat de puternic este sistemul imunitar al bebelusului la nastere si cate sanse are de a se imbolnavi, mai cu seama de a raci in primul an de viata. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Washington a dezvoltat o tehnica ce-i identifica pe micutii care au o rezistenta scazuta la virusuri printr-o proba de sange recoltata din cordonul ombilical.

Astfel, pot fi detectati copiii care prezinta mai multe sanse de a suferi infectii respiratorii la nastere si in perioada urmatoare, care sunt destul de comune. Echipa a folosit probe de sange prelevate de la 82 de copii in sala de nastere. Ei au izolat un tip de celule albe din sange, de la sangele din cordonul ombilical, si au infectat aceste celule cu un virus respirator comun. Dupa aceea, au masurat cantitatea proteinei IFN-gamma, ce lupta impotriva virusurilor. Copiii care prezentau o cantitate mai mare a acestei proteine erau mai feriti de raceli, iar ceilalti, care aveau un nivel mai mic, prezentau un risc mai mare de a face pneumonie, infectii ale urechii etc.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Un test de sange ar putea indica sensibilitatea bebelusului la raceli»:4.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:44:10+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate