Revista care te menține sănătos

Articulații și oase

Trucuri care vor usura calatoriile persoanelor cu artrita

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
17 iulie 2018
Share
Trucuri care vor usura calatoriile persoanelor cu artrita

Orice calatorie necesita planificare, pentru a va asigura ca totul decurge asa cum trebuie si ca nu vor fi probleme. Insa, persoanele cu artrita reumatoida necesita o planificare mai amanuntita. Artrita reumatoida reprezinta o boala cronica inflamatorie a articulatiilor si trebuie sa luati in considerare mai multi factori inainte de a pleca la drum.

Daca mergeti in zone calduroase, folositi creme cu factor de protectie solara si protejati-va cu accesoriile corespunzatoare (ochelari de soare, palarie, maneci lungi). Aceste sfaturi sunt recomandate tuturor persoanelor, insa sunt cu atat mai importante, cu cat se urmeaza tratament cu metotrexat, ce predispune la arsuri solare. Iata care sunt celelalte trucuri pentru o calatorie reusita in cazul persoanelor cu artrita.

Stabiliti schema de tratament inainte de vacanta

Din ce in ce mai multe persoane cu artrita reumatoida apeleaza la medicamentele injectabile. Este legal sa le luati atunci cand zburati cu avionul, insa este necesar sa discutati cu medicul inainte si dupa vacanta in legatura cu medicamentele si cu dozele pe care trebuie trebuie sa le administrati.

Aveti grija cu unele vaccinuri

Unele vaccinuri sunt contraindicate in cazul in care luati si medicamente pentru tratarea artritei. Daca planuiti sa calatoriti in zonele in care este nevoie de vaccin (impotriva bolilor tropicale, de exemplu), este necesar sa discutati cu medicul reumatolog inainte de a le efectua.

Osteoartrita sau poliartrita? Ce le diferentiaza

Asigurati-va ca aveti la indemana o lista cu medicamentele si dozele necesare

Atunci cand calatoriti, este recomandat sa luati suficiente medicamente in bagaj. Insa, pentru orice eventualitate, este bine sa aveti la indemana o lista care sa contina toate medicamentele si dozele pe care le luati. In special daca planuti sa mergeti in zonele subdezvoltate sau cu acces greu la serviciile medicale, este indicat sa aveti in bagaj tot ceea ce este necesar. Discutati cu medicul inainte de a va alcatui trusa de medicamente pentru vacanta.

secundara_trucuri_de_calatorie_inainte de CITITI CU ATENTIE ASIGURAREA MEDICALA

Cititi cu atentie asigurarea medicala de calatorie

S-ar putea ca asigurarea medicala sa nu acopere ingrijirea medicala in unele tari. In unele dintre acestea, s-ar putea sa aveti nevoie de o asigurare medicala suplimentara.

Faceti-va bagajele cat mai simplu

Asigurati-va ca bagajul pe care il aveti nu este foarte greu si este usor de manevrat. Optati pentru cele cu rotile, pentru a evita caratul si ridicarea greutatilor.

Calatoria intr-o tara tropicala: ce masuri trebuie luate

Ramaneti activ

Daca drumul spre destinatie este lung si implica statul indelungat pe scaun, odata ce ajungeti este indicat sa faceti o plimbare sau niste exercitii fizice usoare. Daca veti zbura cu avionul multe ore, faceti plimbari scurte in avion o data la doua ore. Daca mergeti in vacanta cu masina sau cu autocarul, incercati sa faceti pauze la fiecare cateva ore.

Tineti cont de momentele zilei

Atunci cand faceti planul zilnic si saptamanal, luati in considerare timpul necesar de pregatire, precum si momentele zilei in care va simtiti obosit. Planuiti-va activitatile intocmai.

Luati si dispozitivele de sprijin

Daca va trebuie unele dispozitive care va ajuta sa mergeti (baston, cadru, carje) este indicat sa-l luati cu dumneavoastra, chiar daca poate nu-l veti folosi.

Nota pentru articolul «Trucuri care vor usura calatoriile persoanelor cu artrita»:3.67/ 5 (6 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.