Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Tratamente naturale impotriva caderii parului

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, apifitoterapie, gemoterapie; Medica RD Esthetic
20 aprilie 2022
Share
Tratamente naturale impotriva caderii parului

Multe persoane se plang in aceasta perioada ca le cade parul. De vina ar putea fi schimbarea capricioasa a anotimpului, dar si unele dezechilibre hormonale, boli infectioase, carente de vitamine si minerale, boli de piele, suprasolicitarea si stresul.

Pentru a putea remedia problema, este bine sa fie descoperit la timp factorul cauzator. In plus, un stil de viata sanatos, ce include o alimentatie bogata in vitamine, minerale, antioxidanti, o hidratare adecvata, respectarea orelor de odihna si diminuarea stresului pot fi de un real ajutor. De asemenea, evitati consumul de alcool, tutun si cafea deoarece pot atrofia foliculii pilosi; evitati spalarea zilnica a parului si sampoanele agresive, ce contin multe substante chimice; evitati uscarea frecventa a parului cu foehnul.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Multivitamine şi Minerale Naturalis, un mix de 17 vitamine şi minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Alimente utile

Profitati de verdeturile primaverii, consumati-le in stare proaspata si, pe cat, posibil, neprelucrate termic: urzici, stevie, papadie, untisor, salata verde; radacinoase (morcovi, telina, patrunjel, sfecla rosie, ceapa etc.), preparate sub forma de supe, salate asortate de cruditati si verdeturi; produse apicole, proteine de calitate (peste gras, oua, branza, iaurt, seminte de susan, nuci, migdale, mazare, fasole), uleiuri bio – presate la rece – de masline, canepa, samburi de struguri.

Sucuri naturale si produse apicole

O buna hidratare a parului este asigurata de apa, sucuri naturale (de morcovi, salata verde, spanac, lucerna sau orz verde), ceaiuri (coada-calului, coada-soricelului, brusture, nuc, urzica). Produsele stupului – miere, propolis, laptisor de matca– sunt de mare folos pentru mentinerea sanatatii parului, in administrare interna sau externa. Intern se consuma miere cu laptisor de matca sau fiole cu laptisor de matca, miere cu propolis.

Extern, se utilizeaza sampon, balsam, masca, ser cu produse apicole si plante care stimuleaza circulatia sangvina, protejeaza scalpul si parul de efectele negative ale mediului (toxine, poluanti etc.), regenereaza foliculii pilosi.

Opreste caderea parului cu vitamine si minerale!

Ce trebuie sa contina produsele de ingrijire

Tot extern, pentru stimularea cresterii parului si intarirea firului de par, activarea microcirculatiei sangvine la nivelul pielii capului si reglarea secretiei de sebum este recomandata folosirea sampoanelor, a lotiunilor tonice, a mastilor si balsamurilor regeneratoare ce contin extracte naturale de lavanda, musetel si brusture, mesteacan, galbenele, urzica, coada-calului, frunze de nuc, scoarta de salcie, ienupar, castan, aloe vera, argila verde, citrice, rozmarin, arnica, ovaz, germeni de grau si coenzima Q10.

Alegerea samponului potrivit pentru ingrijirea parului vopsit

inainte-de-Nu-neglijati-masajul-scapului

Nu neglijati masajul scapului

Masajul energic al capului stimuleaza circulatia si oxigenarea firelor de par. Se poate efectua cu infuzie concentrata de urzica sau cu ulei de ricin; cu ulei de masline sau ulei de argan. Pentru masaj, puteti folosi si tinctura de coada-calului, de lavanda sau de mesteacan (solutie diluata – o lingurita de tinctura la 100-200 ml de apa), de doua-trei ori pe saptamana. Dupa, parul se clateste bine si se utilizeaza un sampon natural sau cu extracte naturale din plante.

Un alt remediu util este uleiul de masline, cu care se poate masa pielea capului. Extern, dupa spalarea parului cu un sampon natural, puteti sa il clatiti cu o infuzie de ceai verde, ceai de musetel, ceai de menta, ceai de urzica sau de lavanda. Deosebit de utile sunt remediile gemoterapice recomandate de medic. Se pot utiliza combinatii din extract de mladite de rozmarin, muguri de mesteacan pufos, mladite de maces, muguri de brad, in cure de una-trei luni.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.