Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Top 5 antivirale naturale

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, apifitoterapie, gemoterapie; Medica RD Esthetic
20 ianuarie 2020
Share

Din cele mai vechi timpuri, plantele au fost folosite ca tratamente naturale pentru diferite boli, inclusiv infecţii virale. Datorită concentraţiei lor de compuşi vegetali puternici, multe plante ajută la combaterea virusurilor.

În paralel cu medicaţia alopată, remediile naturale au şi efecte antiinflamatoare, antiseptice, antibiotice. Acestea stimulează imunitatea şi ajută la prevenirea infecţiilor microbiene, virale, micotice, parazitare, dar şi la ameliorarea simptomatologiei acestora. Vi le prezentăm pe cele mai bune antivirale naturale.

Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir are efecte antivirale, antibacteriene şi antiinflamatoare. Stimulează în mod rapid imunitatea, îmbunătăţeşte circulaţia şi înlătură senzaţia de frig, ajutând organismul să se adapteze la temperaturi scăzute. Cea mai eficientă formă de administrare este utilizarea rădăcinii proaspete de ghimbir, dată pe răzătoare; se poate adăuga în limonade (cu adaos de miere), se poate face un decoct (plus miere, lămâie, mentă) ori se adaugă în diferite alte ceaiuri de fructe. Se poate, de asemenea, presăra în salate. Se pot administra şi capsule cu extract de ghimbir, câte 2-3 pe zi, la masă.

Ghimbirul, un remediu eficient impotriva racelilor

Lemnul-dulce

Rădăcina de lemn-dulce este un foarte bun stimulator al glandelor suprarenale; îmbunătăţeşte imunitatea (stimulează sinteza de celule imunitare şi anticorpi), creşte tonusul fizic şi psihic, ajută organismul să se adapteze la schimbările bruşte de temperatură şi la condiţiile de stres. Lemnul-dulce are acţiune antiinflamatoare şi antialergică, este considerat un adevărat cortizon natural.

Are efecte antivirale, foarte utile în caz de infecţii gripale, hepatite virale şi herpes. Se poate administra sub formă de pulbere sublingual, jumătate de linguriţă, de 3 ori pe zi, timp de 10-20 de zile; infuzie sau macerat; sub formă de capsule.

Echinacea

Este una dintre cele mai puternice plante cu efecte imunostimulatoare. Creşte imunitatea nespecifică a organismului, capacitatea sa de apărare împotriva diverşilor agenţi infecţioşi, inclusiv virusuri, stimulând producţia de interferon şi limfocite. Echinacea are şi acţiune antiseptică, antitermică şi antibacteriană. Poate fi administrată în scop profilactic (15-30 de zile), deoarece scade cu aproximativ 50% rata îmbolnăvirilor respiratorii. Administrată în timpul unei infecţii, diminuează intensitatea şi durata simptomelor, previne apariţia complicaţiilor. Se administrează intern sub formă de ceai, tinctură, capsule, pulbere, suc.

Cele mai eficiente antivirale si antiseptice din plante

Propolisul

Este unul dintre cele mai puternice remedii naturale cu acţiune dovedită antivirală, antibiotică, antiinfecţioasă; ajută la combaterea bacteriilor (streptococi, stafilococi, Trichomonas, Klebsiella, Salmonella, Shigella, Proteus, Candida, Helicobacter pylori) şi aproximativ a 30 de tipuri de virusuri.

Propolisul creşte imunitatea generală nespecifică a organismului, creşte rezistenţa în faţa infecţiilor microbiene, virale, micotice, parazitare. Este considerat un adevărat antibiotic natural deosebit de puternic şi eficace, fără efecte adverse. Cea mai puternică formă de administrare este tinctura (doza în funcţie de vârstă), dar se poate administra şi sub formă de sirop, extract glicolic, pulbere sau batoane cu propolis brut, 15 zile.

Goldenseal

Cunoscută şi sub numele de turmeric indian, rădăcina acestei plante are puternice efecte imunostimulatoare (stimulează capacitatea organismului de a produce leucocite, ce acţionează contra agenţilor infecţioşi sau alergeni), antibacteriene şi antivirale, antiinflamatoare, antibiotice.

Este utilă în caz de infecţii respiratorii, digestive, urinare şi genitale. Inhibă multiplicarea numeroaselor bacterii (stafilococ, streptococ, Helicobacter pylori, Chlamydia, Proteus, Clostridium, E. coli) şi virusuri; stimulează activitatea macrofagelor şi leucocitelor, sinteza de imunoglobulină A şi diminuează inflamaţia de la nivelul ţesuturilor. Se administrează sub formă de capsule.

Nota pentru articolul «Top 5 antivirale naturale»:4.50/ 5 (12 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate