Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Maca, miracolul peruan

1 iunie 2009
Share

Farmacia Ta a stat de vorba cu Excelenta Sa Ambasadorul Peru in Romania, Elard Escala, cel care este in masura sa ne vorbeasca despre plantele miraculoase existente intr-o parte indepartata a lumii, parte a carei istorie si vegetatie nu contenesc sa uimeasca.

Maca sau Lepidium Peruvianum Chacon este o planta radacinoasa din care se obtine un praf fin, avand culoarea bej-maronie. Maca este raspandita in Anzii Centrali peruani, la inaltimi de 4 000-4 500 de metri. Contine, printre altele, estrogeni naturali, vitamine din grupul B si minerale (calciu, fier, zinc).

Frigiditatea si impotenta, diminuate

Maca este planta cu numeroase beneficii, printre care favorizarea fertilitatii, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Totodata, frigiditatea si impotenta sunt diminuate, chiar inlaturate cu ajutorul tratamentului naturist. De asemenea, planta ajuta la reglarea ciclului menstrual, dar una dintre cele mai importante atribute este aceea de a imbunatati calitatea vietii sexuale.

Cel mai exportat produs peruan
Asa cum ne-a explicat Excelenta Sa, atunci cand spaniolii au venit pentru prima oara pe pamantul peruan, au incercat sa distruga toate culturile de maca. Au reusit, in afara de o zona bine ascunsa. Cultura neafectata a fost conservata de bastinasi, iar in prezent, planta este recunoscuta la nivel mondial drept un energizant natural. Am putea numi maca planta perfecta. Nu numai ca regleaza disfunctiile sexuale, dar ajuta memoria si sporeste capacitatea de concentrare. Se poate utiliza si in tratamentul insomniei. Datorita proprietatilor curative, maca a devenit cel mai exportat produs peruan, denumit popular si „ginseng peruan”.

Maca, impotriva reumatismului si artritei
Cand spunem ca este vorba de planta perfecta, nu exageram, pentru ca maca poate vindeca si afectiunile respiratorii, reumatice, artrita, ajutand la asimilarea calciului in oase. Simptomele femeilor ajunse la menopauza se diminueaza, maca actionand atat la nivel fizic, cat si la nivel psihic.

Contraindicatii
Desi este vorba despre o planta, folosirea ei este contraindicata persoanelor hipertensive si femeilor insarcinate. Copiii pot lua suplimente nutritive pe baza de „ginseng peruan”, sub indrumarea medicului pediatru.

Text: Olivia Dutu
Consultant: Excelenta Sa Ambasadorul Peru in Romania, Elard Escala

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.