Revista care te menține sănătos

Noutăți

Toamna aceasta protejati-va organismul cu Turmeric, puternic antiinflamator natural!

1 noiembrie 2017
Share
Toamna aceasta protejati-va organismul cu Turmeric, puternic antiinflamator natural!

Ati observat cum schimbarile bruste de temperatura afecteaza intreaga natura si pana si obiectele se contracta si trosnesc? Asemenea lor, organismul vostru reactioneaza, se resimte, face eforturi sa se adapteze. E afectat de temperaturile deodata foarte scazute, de schimbarea alimentatiei, de diferentele de presiune atmosferica, de micsorarea numarului de ore in care se poate bucura de soare.

Asocierea nefericita dintre o stare psihica proasta si un corp suferind din cauza afectiunilor specifice sezonului rece va poate arunca intr-o zona de disconfort prelungit. De aceea, in aceasta perioada, poate mai mult ca oricand, organismul are nevoie de sprijin!

Turmericul – una dintre cele mai studiate si apreciate plante medicinale

Termenul „turmeric” sta in general pentru condimentul sub forma de pudra, obtinut din rizomul plantei, cu denumirea stiintifica de Curcuma longa, dar este asociat si cu planta in sine.

Substanta activa din compozitia turmericului, cea care ii confera toate beneficiile pentru care este recunoscut, este curcumina, un polifenol cu actiune antioxidanta si puternic antiinflamatoare.

Mii de articole de specialitate[1] au fost dedicate studiului acestei substante uimitoare, turmericul fiind, in prezent, una dintre cele mai cercetate si mai apreciate plante medicinale din lume si una dintre putinele plante ale carei beneficii pentru sanatate sunt recunoscute de catre comunitatea stiintifica.

Curcumina, antiinflamator natural

Inflamatia este o reactie naturala, normala, sanatoasa a organismului de protectie impotriva agentilor patogeni. In afectiuni autoimune precum artrita reumatoida, insa, sistemul imunitar declanseaza un raspuns inflamator nejustificat, ce cauzeaza durere, rigiditate si degradarea treptata a articulatiilor. De aceea, prevenirea si reducerea inflamatiilor prelungite pot avea un impact benefic major asupra acestor afectiuni.

Curcumina, substanta activa din turmeric, actioneaza benefic in diverse etape ale inflamatiei, prin inhibarea activitatii a diferite tipuri de molecule ce joaca un rol important in aparitia inflamatiilor. [2] Datorita acestui efect puternic antiinflamator, curcumina imbunatateste mobilitatea articulatiilor.

Turmericul curata sangele si sistemul limfatic

Buna functionare a organelor si sistemelor organismului nostru este strans legata de nutrientii esentiali pe care ii furnizam din alimentatie, dar si de substantele la care ne expunem corpul. Turmericul hraneste si curata sangele si sistemul limfatic si sprijina, astfel, sanatatea ficatului, a pielii, a plamanilor, a sinusurilor si a sistemului digestiv.

Alegeti Turmericul in forma pura, naturala, organica!

Absorbtia unei cantitati cat mai mari de curcumina, substanta activa din turmeric, este esentiala pentru a profita la maximum de beneficiile acestei plante. Curcumina reprezinta, insa, doar aproximativ 3% din compozitia turmericului (planta). In plus, procesul de absorbtie este ingreunat de o serie de factori ce tin de proprietatile chimice ale curcuminei, dar si de tipul de interactiune cu organismul nostru. Este recomandat, de aceea, ca turmericul sa provina dintr-o sursa sigura, organica, fara pesticide, erbicide sau alte chimicale.

Turmeric Formula | Antiinflamator Natural de la ORGANIC INDIA contine rizomi de Turmeric, planta integrala, dar si extract de Turmeric, ce are in compozitia sa curcuminoizi in proportie de 95%. Pentru un maximum de eficienta, formula este completata cu rizom de Ghimbir organic.

Toate plantele ce intra in compozitia acestui supliment sunt provenite din culturi organice, ceea ce inseamna ca sunt crescute fara pesticide sau fertilizatori sintetici, iar metodele unice de cultivare, recoltare si procesare le protejeaza integritatea nutritionala.

Rezervati online aici si ridicati-l din cea mai apropiata farmacie CATENA!

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=curcumin
[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12676044

la sf

Nota pentru articolul «Toamna aceasta protejati-va organismul cu Turmeric, puternic antiinflamator natural!»:4.33/ 5 (6 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.