Revista care te mentine sanatos

Stiri

Testul care arata influenta emisferei cerebrale asupra personalitatii

luni, 10 martie 2014
Share

Sunteti rational, va place sa va ghidati dupa reguli sau, dimpotriva, sunteti intuitiv si aveti multa imaginatie? Unii cercetatori sustin ca aceste elemente ale personalitatii sunt determinate de emisfera dominanta a creierului. Insa cu ajutorul unui test puteti afla ce emisfera cerebrala (stanga sau dreapta) domina in cazul dumneavoastra.

Testul de personalitate incearca sa stabileasca emisfera cerebrala dominanta in cazul fiecarui participant. Este nevoie doar de putina atentie pentru rezolvarea corecta a intrebarilor.

Persoanele la care este mai activa emisfera stanga sunt mai rationale, logice si se ghideaza dupa reguli. Aceasta emisfera favorizeaza calculele matematice, limbajul si memoria. Emisfera dreapta este responsabila cu creativitatea, curiozitatea si intuitia. Ajuta la orientarea in spatiu, la recunoasterea fetelor si la perceperea muzicii.

De asemenea, muschii din partea dreapta a corpului sunt controlati de emisfera stanga a creierului si invers. De aceea, in cadrul testului se pune accent si pe folosirea bratelor si picioarelor, nu doar pe testele vizuale.

Puteti face testul accesand linkul de AICI.

Cristina Ionescu
Sursa: Daily Mail

Nota pentru articolul «Testul care arata influenta emisferei cerebrale asupra personalitatii»:3.33/ 5 (3 voturi)
tonica
2017-05-10T17:45:50+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate