Revista care te menține sănătos

Știri

Tehnologia care are ofera o speranta in tratarea migrenelor cronice

30 octombrie 2013
Share

Prin implantarea unui dispozitiv in craniu, migrenele cronice ar putea ramane doar o amintire. Cand o persoana va simti o durere de cap suparatoare, aceasta va putea activa un dispozitiv apasand pe un magnet aflat pe un mic panou de control implantat in zona lombara. Astfel, se vor trimite o serie de impulsuri electrice de-a lungul unor fire conectate la un anumit nerv din creier.

Prin stimularea electrica a nervului, se va reduce intensitatea durerilor cu mai mult de 70%, spun cercetatorii. Acesta este primul tratament de acest tip care promite rezultate pe termen lung, oferind pacientilor speranta si sansa la o viata normala. In prezent, existau utilizari pe termen scurt ale acestei tehnologii. Rezultatele au fost obtinute in urma unui studiu realizat pe un numar de 46 de pacienti. Cu toate acestea, testele arata ca tehnologia nu functioneaza in cazul tuturor pacientilor si ca pot aparea complicatii. Dispozitivul poate cauza infectii, iar electrozii se pot misca in interiorul craniului.

Ruxandra Raica

Sursa: cbsnews.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.