Revista care te menține sănătos

Știri

Sulforafanul, un compus promitator in tratarea leucemiei

17 decembrie 2012
Share

Se pare ca o forma concentrata a unui compus intalnit in broccoli, precum si in alte legume crucifere, ar putea reduce numarul cazurilor de leucemie limfoblastica acuta, spun cercetatorii. Leucemia limfoblastica acuta este o forma de cancer al globulelor albe, foarte intalnita in randul copiilor.

Exista o rata de vindecare de aproximativ 80% a acestei afectiuni daca este descoperita la timp, insa sunt si copii care pur si simplu nu raspund la tratament. Pentru astfel de cazuri este nevoie de tratamente alternative.

Expertii de la Colegiul de Medicina Baylor, Statele Unite ale Americii, s-au focusat asupra sulforafanului purificat, un compus natural intalnit in broccoli, care se pare ca are proprietati de preventie, dar si proprietati terapeutice in ceea ce priveste tumorile. Expertii au incubat celulele leucemice impreuna cu acest compus. Cele canceroase au murit, in timp ce celulele sanatoase nu au fost afectate. Sulforafanul este un produs natural, insa in acest studiu s-a folosit o forma concentrata si purificata a compusului.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.