Revista care te menține sănătos

Știri

Materialul textil care ar putea contribui la depoluarea aerului

4 decembrie 2015
Share

O echipa de cercetatori din Lyon, Franta, a dezvoltat un material textil „inteligent” care ar putea sa absoarba anumite substante poluante prezente in mediu, prin integrarea unor fibre optice in tesatura, sustin expertii. Aceasta inovatie a putut fi posibila prin intermediul unui proces chimic numit fotocatalizare, cunoscut inca din anii ’90, care permite neutralizarea poluantilor sub actiunea luminii. Ideea cercetatorilor este de a integra intr-o maniera omogena fibrele optice sub forma de LED in tesatura, fara a se ajuta de o lampa.

S-a incorporat fibra optica

Procedeul chimic, inca secret, a fost dezvoltat in laboratoarele de cercetare Brochier Technologies de Villeurbanne, Franta, a caror activitate de baza este de a pune la punct solutii care sa incorporeze fibra optica in domenii precum iluminatul, comunicatiile, domeniul medical etc. Cercetatorii testeaza acest nou material pentru a analiza eficienta sa in ceea ce priveste anumite tipuri de poluanti, cum ar fi particulele fine.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com</p

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.