Revista care te mentine sanatos

Stiri

1 barbat din 3 barbati cu varsta peste 50 de ani sufera de adenom de prostata

5 octombrie 2010
Share

In Romania, un barbat din trei cu varsta peste 50 de ani sufera de HBP (hiperplazie benigna de prostata), boala ce determina intreruperi ale somnului, din cauza nevoii frecvente de urinare. Aceasta boala poate avea un impact negativ asupra vietii intime, dar si asupra celei sociale. In forma ei grava, HBP poate dezvolta o complicatie, retentia acuta de urina, si poate duce la interventii chirurgicale. Atat formele moderate ale bolii, cat si cele severe pot fi tratate.

 

Din cei 3 milioane de barbati romani peste 50 ani, in jur de 900 000 manifesta simptome ale HBP, potrivit estimarilor Asociatiei Romane de Urologie. Pana la 30% dintre barbati ajung sa se confrunte cu simptome moderate si severe ale hiperplaziei benigne de prostata.

Nota pentru articolul «1 barbat din 3 barbati cu varsta peste 50 de ani sufera de adenom de prostata»:4.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate