Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cauza genetica a aparitiei eczemelor

9 ianuarie 2013
Share

O proteina, cunoscuta drept Ctip2, ce controleaza grasimile din organism pentru a pastra celulele pielii sanatoase si hidratate se pare ca ar fi cauza aparitiei eczemelor. La persoanele care manifesta o astfel de afectiune, aceasta proteina nu functioneaza asa cum trebuie, ceea ce duce la uscarea pielii, la aparitia mancarimii si rosetii.

Asadar, expertii de la Universitatea de Stat din Oregon, SUA, au descoperit cauza genetica a eczemelor, a uneia dintre cele mai comune forme, dermatita atopica.

Eczemele pot duce la pierderea unei cantitati de fluide prin piele, permitandu-le astfel alergenilor sa o penetreze. Acest lucru ar putea duce la descoperirea unor noi tratamente. Exista foarte multe persoane care pot scapa de eczeme cand ajung la maturitate, insa exista si oameni care sufera din aceasta cauza intreaga viata. Pielea este practic bariera de aparare a organismului si este influentata atat de mediul inconjurator, cat si de factorii genetici.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Cauza genetica a aparitiei eczemelor»:5.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate