Revista care te menține sănătos

Știri

Aplicatia care avertizeaza ca esti prea beat sa urci la volan

15 ianuarie 2012
Share

Desi bunul-simt ar trebui sa fie suficient pentru a ne da seama ca am depasit limita in privinta consumului de alcool, multe persoane ignora acest lucru si, in mod inconstient, se urca la volan, nemaitinand cont de efectele devastatoare pe care le pot avea cateva clipe de neatentie.

Pentru a constientiza populatia in privinta riscurilor la care se expune atunci cand urca la volan in stare de ebrietate, dar si pericolele la care sunt expusi cei din jur, specialistii in tehnologie au dezvoltat o noua aplicatie, numita BreathalEyes, compatibila cu iPhone4, prin care se va putea determina gradul de ebrietate al utilizatorului.

Tinand telefonul la nivelul ochilor, in perfecta stare de echilibru si in conditii bune de luminozitate, aplicatia va inregistra Nistagmusul Orizontal al Privirii (HGN), o afectiune care consta in spasme si ticuri involuntare ale globului ocular. Aplicatia va incadra un ochi al persoanei testate intr-o caseta, unde se va determina unghiul de miscare al globului ocular, procentajul de acuratete al nivelului de alcool din sange depistat fiind de (+/-) 0.02.

Aplicatia BreathalEyes este disponibila pentru doar 0.99 dolari si este compatibila atat pentru iPhone 4S, cat si pentru versiunile anterioare.

http://www.youtube.com/watch?v=sMHqEJS98Ck&feature=player_embedded

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.gizmag.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.