Revista care te mentine sanatos

Stiri

Exercitiile in apa pot ameliora simptomele BPOC

marti, 9 octombrie 2012
Share

Practicarea de exercitii fizice in apa poate veni in sprijinul pacientilor care sufera de boli pulmonare cronice, cum este BPOC (bronhopneumopatia obstructiva cronica), ameliorand simptome precum: tusea, oboseala, respiratia scurta si sacadata ori episoadele de bronsita acuta. Totodata, exercitiile in apa pot ajuta si persoanele care acuza dureri lombare sau se confrunta cu obezitatea, prin marirea rezistentei musculare.

Pentru a demonstra benefiile hidroterapiei asupra bolilor pulmonare, o echipa de oameni de stiinta din Tara Galilor a inrolat 53 de persoane carora li s-au atribuit cate trei sedinte de hidroterapie pe saptamana, timp de doua luni. Dupa aceasta perioada, pacientii au sustinut un test de rezistenta care a constat in alergare, ce a fost trecut cu brio de catre toti voluntarii care au facut exercitii in apa.

De asemenea, participantii au sesizat o imbunatatire a functiilor respiratorii, o ameliorare in ce priveste senzatia de oboseala si durerile articulare, dar si o senzatie de optimism.

Mediul acvatic este ideal in tratamentul bolilor respiratorii si nu numai: datorita efectului de flotabilitate, care sprijina greutatea corpului, reduce presiunea pe articulatii si permite circulatia sangelui in conditii optime, prevenind instalarea altor afectiuni, cum sunt: reumatismul, bolile osteoarticulare, obezitatea, imbatranirea prematura, celulita etc.

Paula Rotaru

Sursa: http://erj.ersjournals.com

Nota pentru articolul «Exercitiile in apa pot ameliora simptomele BPOC»:3.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,
tonica
2017-05-10T17:43:46+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate