Revista care te menține sănătos

Știri

Scaunul cu doua picioare care incurajeaza miscarea

18 decembrie 2014
Share

Statul jos pe scaunul de la birou creste riscul de a suferi de boli cronice. Inspirat de lipsa de activitate fizica in viata moderna, un designer francez pare sa fi gasit o metoda ingenioasa.

Acesta a creat un scaun cu doar doua picioare, numit si scaunul inactiv, ce angajeaza muschii si ii mentine incordati. Benoit Malta, personajul din spatele acestei creatii, sustine ca vrea sa incurajeze miscarea in cazul persoanelor care petrec aproximativ 70% din timp stand jos. Scaunul provoaca o usoara senzatie de disconfort, iar persoana care ia loc pe acest scaun trebuie sa-si pastreze pozitia stabila.

Care este efectul acestui scaun asupra sanatatii?

Stimuleaza in mod pasiv alte parti ale corpului, intr-un mod similar mingii speciale pentru exercitii, fortand persoana care sta jos sa-si mentina postura corecta. Pe acest scaun nu trebuie sa stati perioade lungi de timp, ci doar cateva ore din cand in cand. Atunci cand nu este utilizat, scaunul poate fi sprijinit de o masa sau de un perete. In ciuda aspectului, designul nu permite sa cadeti de pe scaun in timp ce il utilizati. Timpurile moderne pe care le traim fac ca totul sa fie mult mai simplu. Casele noastre au devenit din ce in ce mai confortabile, iar oamenii nu prea isi imagineaza cum ar putea sa traiasca fara toate aceste facilitati. Provocarea in ceea ce priveste acest scaun a fost de crea un produs care sa incurajeze miscarea, un scaun care sa fie eficient si, in acelasi timp, sa impacteze vizual. Scaunul este o piesa unica si ii incurajeaza pe oameni sa ramana activi din punct de vedere fizic.

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.