Revista care te menține sănătos

Știri

Beneficiile practicarii exercitiilor fizice in apa

4 ianuarie 2012
Share

Exercitiile fizice executate, de data aceasta, in apa (rece vara si calda iarna) va ajuta sa pierdeti in greutate rapid si simplu. In plus, tonifica organismul si ofera o multime de beneficii sanatatii. Exercitiile in apa sunt ideale atat pentru adulti, cat si pentru copii, prezinta cele mai mici riscuri de accidentare, ard foarte multe calorii si antreneaza foarte multe grupe musculare.

Iata cateva beneficii ale exercitiilor in apa (aqua gym)

  • Pierderea rapida in greutate. Este dovedit ca veti pierde in greutate mult mai repede in timp ce faceti miscare in apa. Pe langa faptul ca aceste exercitii sunt distractive si interesante, in apa exista o presiune constanta, asa ca veti arde mai multe calorii cu fiecare manevra.
  • Imbunatatesc sistemul cardiovascular. Acest tip de exercitii este recomandat chiar si persoanelor care nu au mai practicat activitati sportive. Imbunatatesc atat sistemul cardiovascular, cat si pe cel respirator, intaresc articulatiile, tonifica muschii si lupta cu succes impotriva celulitei.
  • Nu exista riscul accidentarii. Majoritatea accidentelor care se produc in salile de sport, precum caderea unor greutati, pot fi evitate, deoarece antrenamentele se desfasoara in bazinele unde apa nu este adanca si unde nu exista un astfel de risc.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.oneindia.in

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.