Revista care te menține sănătos

Știri

Risc crescut de accident vascular cerebral pentru barbatii stresati

22 decembrie 2011
Share

Prea mult stres la locul de munca mareste riscul accidentului vascular cerebral, iar persoanele care au functii de conducere prezinta un risc mult mai ridicat, potrivit unui nou studiu danez. In urma acestuia, s-a descoperit ca barbatii care fac parte dintr-o clasa sociala buna si care se afla in pozitii de conducere la locul de munca au de 1,4 ori mai multe sanse de a suferi un accident cerebral.

Oamenii de stiinta care au realizat acest studiu spun ca 10% dintre accidentele vasculare cerebrale suferite de persoanele care fac parte din acest grup survin in urma presiunii psihologice prea mari de la locul de munca, in timp ce restul accidentelor cerebrale sunt legate de alti factori precum fumatul, hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat.

Studiul a inclus 5.000 de barbati cu varste cuprinse intre 40 si 59 de ani care au fost intrebati daca au fost stresati foarte rar sau regulat la locul de munca, iar cercetarea s-a desfasurat intre anii 1970 si 2001. Dupa aproximativ 30 de ani de monitorizari, 779 de barbati au suferit un atac cerebral, iar 167 au suferit un deces in urma unui astfel de atac. Rezultatele studiului au fost facute publice luna aceasta.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.