Revista care te mentine sanatos

Stiri

Femeile care lucreaza in ture de noapte pot dezvolta diabet tip II

12 decembrie 2011
Share

Femeile care lucreaza si care sunt supuse unui program prin rotatie, ce implica trei sau mai multe ture de noapte pe luna sunt mai vulnerabile la riscul aparitiei diabetului zaharat tip II, comparativ cu femeile care lucreaza numai in ture de zi sau de seara.

In urma unei cercetari, s-a constatat ca munca in ture de noapte, prin rotatie, de-a lungul timpului, este asociata cu cresterea in greutate, care determina aparitia diabetului tip II, riscul crescand odata cu anii petrecuti astfel.

Studiul a fost realizat in doua etape de catre expertii de la Scoala de Sanatate Publica Harvard, iar de-a lungul studiului au fost observate indeaproape asistentele medicale care efectuau schimburi de noapte. Pe parcursul noptii, organismul intra intr-o stare de refacere si reconstructie a intregului sistem, iar munca in schimburi perturba somnul si ritmul organismului, ducand la aparitia obezitatii si a sindromului metabolic, conditii asociate cu diabetul tip II.

Asadar, persoanele care lucreaza in schimburi de noapte ar trebui sa constientizeze riscul la care se expun, sa-si imbunatateasca dieta si, implicit, stilul de viata.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Femeile care lucreaza in ture de noapte pot dezvolta diabet tip II»:3.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate