Revista care te menține sănătos

Știri

Avertizare OMS: Gonoreea devine rezistenta la antibiotice

27 iunie 2012
Share

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) doreste sa implementeze noi programe de incurajare a guvernelor si medicilor in ceea ce priveste supravegherea bolilor cu transmitere sexuala, in special a gonoreei, boala ce afecteaza anual peste de 100 de milioane de persoane din lume.

Ingrijorarea oficialilor OMS vine ca urmare a unor cazuri semnalate anul trecut in Japonia, unde s-a gasit o anumita tulpina de gonoree rezistenta la toate tipurile de antibiotice recomandate de medici, inclusiv la cefalosporine, un grup de antibiotice de ultima generatie. In prezent, astfel de cazuri s-au extins pe teritoriul altor state, precum Marea Britanie, Australia, Franta, Suedia si Norvegia, state care beneficiaza de un sistem sanitar bine dezvoltat.

Oamenii de stiinta cred ca utilizarea excesiva, metoda administrarii antibioticelor „dupa ureche” si extraordinara capacitate a bacteriei de a se adapta sunt principalele motive ca aceasta maladie sa devina o grava problema de sanatate publica, al carei tratament va deveni in scurt timp ineficient.

Gonoreea este, dupa Chlamydia, cea mai raspandita boala cu transmitere sexuala din lume. Netratata, poate cauza infectii ale uretrei, colului uterin, avorturi spontane, infertilitate, risc crescut de infectare cu virusul HIV, nasteri premature si infectii oculare severe care pot duce la orbirea nou-nascutilor ai caror mame sufera de gonoree.

Recomandarile medicilor pentru a opri sau macar pentru a reduce incidenta cazurilor de gonoree sunt: utilizarea prezervativului in timpul actului sexual si vizite regulate la medicul specialist pentru a depista din timp orice simptom care precede aceasta boala, astfel incat sa fie tratata in stadiu incipient.

Paula Rotaru

Sursa: http://latino.foxnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.