Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Simtiti-va bine in pielea voastra! Combateti celulita prin proceduri moderne

22 august 2017
Share

Sezonul cald aduce cu sine o reorganizare a imaginii, cu precadere a celei exterioare, cu mult mai expusa decat in sezonul friguros. Ingrijirea pielii devine o preocupare indeosebi pentru reprezentantele sexului frumos. Cat de important este aspectul pielii?

Cate dintre doamne si domnisoare nu au incercat, cel putin o data, un tratament cosmetic corporal si nu au participat la nenumarate ore de activitati fizice pentru a arata mai bine? Aspectele legate de estetica pielii nu mai sunt o problema! In lumea medicinei moderne, avand la dispozitie tehnici si tehnologii avansate, toate inconvenientele legate de excesul de tesut adipos sau remodelare sunt rezolvabile.

Celulita consta in modificarea aspectului pielii, adesea descrisa ca si „coaja de portocala”. Aceasta apare ca urmare a unor tulburari declansate in metabolismul adipocitului (celulei grase), precum si afectarii drenajului limfatic, asociate cu scaderea elesticitatii si integritatii pielii.

 

Din ce cauza apare celulita?

Cel mai important factor declansator este cel genetic, fiind astfel mostenita. Pentru aparitia sau agravarea celulitei, hotaratoare sunt aspectele legate de stilul de viata: alimentatia dezechilibrata, consumul zilnic de apa redus si lipsa activitatii fizice. Si hormonii joaca un rol destul de important in dezvoltarea celulitei. Expertii sunt de parere ca estrogenul, androgenul, insulina, hormonii tiroidieni si prolactina fac parte din procesul de formare a celulitei. Hormonii sunt raspunzatori si de structura tesuturilor.

 

Care sunt cele mai moderne si eficiente tratamente anticelulita?

  • Mezoterapia

Una dintre cele mai solicitate tehnici este reprezentata de mezoterapie sau terapia injectabila non-invaziva, prin intermediul careia se introduc in piele mici cantitati de substante active concepute pentru tratamentul celulitei. Un tratament complet include 7-10 sedinte, cu pauza de 7-10 zile, efectele fiind vizibile inca de la primele sedinte. Rezultatul obtinut la finalul unei cure integrale consta in disparitia aspectului de „coaja de portocala”, pielea fiind mai ferma si mai tonica.

  • Radiofrecventa

O alta procedura extrem de valoroasa este reprezentata de remodelarea folosind radiofrecventa. Aparatul este special conceput pentru tratamentul celulitei si lipoliza (dizolvarea depozitelor de grasime). Principiul este reprezentat de generarea de caldura la nivelul straturilor profunde ale pielii, ce induce contractia colagenului, cu stimularea formarii de colagen nou si ameliorarea aspectului neplacut al pielii. In urma terapiei cu radiofrecventa, efectele sunt vizibile dupa primele 2-3 tratamente, insa, si in cazul acestei proceduri, sunt necesare 6-8 sedinte efectuate la interval de 3 saptamani.

Procedurile descrise sunt nedureroase, pacienta resimte doar o senzatie placuta de caldura in cazul tratamentului cu radiofrecventa, si minima jena la injectare in cazul mezoterapiei. Eficacitatea pentru procedurile descrise este remarcabila, beneficiarele acestora apreciind transformarile obtinute.

 

Dr. Amalia-Elena Anghel
Medic specialist dermatologie
Centrul Medical Academica
www.academica-medical.ro

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.